Ramen en deuren

Is je huidige schrijnwerk dringend aan vervanging toe? Of ben je op zoek naar ramen en deuren op maat voor je nieuwbouwproject? Dan zit je hier goed! 

Vergelijk offertes

1044

Waarom kiezen voor nieuwe ramen en deuren?

Nieuwe ramen en deuren zijn een goede investering. Lees hieronder waarom dat zo is:

Meer energie-efficiëntie

Nieuw buitenschrijnwerk haalt een veel betere isolatiewaarde dan je huidige ramen en deuren. Zo geniet je van een hoger warmtecomfort én een lagere energiefactuur. 

Hogere EPC-score

Een betere isolatie van je woning bezorgt je meteen een betere EPC-score. Erg interessant als je ooit je huis of appartement zou willen verkopen of verhuren. 

Nieuwe look

Zijn je ramen en deuren verouderd? Dan geef je met nieuw schrijnwerk je woning een nieuwe uitstraling. Jij kiest het materiaal, de kleur, het design, ... van je profielen! 

Betere inbraakveiligheid

Profiteer meteen van de grotere inbraakveiligheid van nieuwe ramen en deuren en kies voor extra inbraakwerende sloten en beglazing, ingebouwde rolluiken, ...

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Top pro
Top pro
Top pro
Top pro

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Ramen en deur

Zeer tevreden

Guido uit Antwerpen zocht naar Ramen en deuren en koos voor Profisol

Alles zoals afgesproken.

Een duidelijke offerte. Tijdstip van- en plaatsing zoals gewenst.

Ed uit Koekelare zocht naar Ramen en deuren en koos voor dieter goedefroidt

Hoeveel kosten nieuwe ramen en deuren?

De prijs voor nieuwe ramen en deuren hangt af van verschillende factoren: het materiaal, de projectgrootte (aantal ramen en deuren), de afwerkingsgraad en het type. Een overzicht per materiaal:

Raam of deur? Materiaal Prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Raam PVC € 250 à 1.000
Hout € 450 à 1.250
Aluminium € 600 à 1.500
Staal € 750 à 2.200
Binnendeur PVC € 700 à 1.000
Hout € 800 à 1.200
Aluminium € 1.000 à 1.600
Staal € 1.200 à 2.000
Buitendeur PVC € 1.800 à 3.500
Hout € 2.000 à 4.000
Aluminium € 2.200 à 4.500
Staal € 3.000 à 6.000

Veelgestelde vragen over nieuwe ramen en deuren

Wist je dat je voor nieuwe ramen en deuren een mooie premie kan ontvangen? De Mijn VerbouwPremie, de Mijn VerbouwLening, ... bieden allemaal de mogelijkheid om goedkoper je verduurzamingsmaatregelen uit te voeren. Wil je weten hoeveel je precies bespaart? Vraag er dan naar bij je expert. 

Dat hangt helemaal af van de omvang van je renovatieproject. Moet er slechts 1 raam vervangen worden? En zijn er bijna geen voorbereidende werkzaamheden vereist? Dan gebeurt dit relatief snel op 1 werkdag. Bij totaalrenovaties neemt de montage veel meer tijd in beslag. Wil je dit graag weten? Stel dan zeker de vraag aan je ramen- en deurenspecialist.

Bij beglazing geldt het volgende: hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter voor de energie-efficiëntie van je woning. Hoogrendementsglas is tegenwoordig de meest voor de hand liggende optie. Maar mag de kwaliteit nog beter zijn? Kies dan voor triple glas. Zo behaal je meteen de streefwaarden van een energieneutrale woning.

Soms is het mogelijk om je ramen en deuren te repareren. Al hangt dat natuurlijk sterk af van de huidige staat waarin je schrijnwerk verkeert. Bovendien zijn bepaalde beschadigingen niet zo makkelijk te herstellen. Door de grote voordelen van nieuwe ramen en deuren loont deze investering sowieso meer op lange termijn. 

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor ramen en deuren