Meer comfort én besparen met nieuwe ramen en deuren

Hier kan je op rekenen:

 1. Mooie uitstraling & veiliger wonen
 2. Betere isolerende waarde = besparen!
 3. Gemakkelijk en snel offertes ontvangen

Meer comfort én besparen met nieuwe ramen en deuren

Hier kan je op rekenen:

 1. Mooie uitstraling & veiliger wonen
 2. Betere isolerende waarde = besparen!
 3. Gemakkelijk en snel offertes ontvangen

Ontvang gratis offertes

Ruim 3.219.694 mensen gingen je voor!

Wat nieuwe ramen en deuren voor jou kunnen betekenen

Zijn jouw ramen en deuren aan vervanging toe of ben je toe aan een nieuwe uitstraling van je woning? Laat dan tijdig de ramen en deuren in je woning vervangen. Nieuwe ramen en deuren kunnen namelijk een wereld van verschil maken! 

Schrikt inbrekers af

Als inbrekers zien dat een huis goed schrijnwerk heeft, gaan ze liever naar een naastgelegen huis dat niet zo goed beveiligd is.

Je huis ziet er weer uit als nieuw

Ramen en deuren van pvc zijn leverbaar in alle denkbare kleuren, dus het past altijd bij je woning.

Betere isolatie

Doordat nieuwe ramen en deuren goed isoleren, verhoog je het wooncomfort. Tegelijkertijd verlaag je de energierekening met €150 per jaar als je kiest voor energiezuinige ramen en deuren.

Vergelijk vrijblijvend prijzen van meerder ramen en deuren experts en bespaar tot 40%

Aangesloten bij Solvari


Via Solvari vergelijk je eenvoudig verschillende aanbieders van ramen en deuren. Geef simpelweg aan naar wat voor soort ramen en deuren je op zoek bent of laat je adviseren door de bij Solvari aangesloten experts. Doe direct een prijsaanvraag bij meerdere aanbieders!

Soorten ramen en deuren

 Soorten ramen en deuren

Wanneer je nieuwe ramen en deuren wilt zijn er drie materialen waar je uit kunt kiezen; hout, pvc en aluminium. Ramen en deuren van polyvinylchloride (pvc) worden over het algemeen het vaakst geplaatst en zijn daarmee populairder dan aluminium en houten ramen en deuren. Dit komt door de grote voordelen die pvc ramen en deuren hebben.


Schuiframen

Een schuifraam haalt alles wat zich buiten afspeelt naar binnen. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar het is ook erg praktisch. Een schuifraam doet de gehele kamer ruimer aanvoelen. Daarnaast wordt het glasoppervlak vergroot, waardoor er aanzienlijk meer licht binnenkomt.


Deuren

Buitendeuren bepalen grotendeels de sfeer van de buitenkant van het huis. Er zijn namelijk deuren in verschillende stijlen waarmee je volop kunt variëren en combineren.  Zo bepaal je zelf welke sfeer jouw  huis heeft.  


Ramen

Ramen zijn er in verschillende soorten en maten, namelijk hout, aluminium en natuurlijk pvc. Ramen en deuren van polyvinylchloride (pvc) worden over het algemeen het vaakst geplaatst en zijn daarmee populairder dan aluminium en houten ramen en deuren. Dit komt door de grote voordelen die pvc ramen hebben.

Kom direct in contact met ramen en deuren experts in je regio!  

Materiaal ramen Raamoppervlakte Gem. prijs (inc. montage en HR++ glas)
PVC 1 m² 200 € - 400 €
Hout 1 m² 300 € - 500 €
Aluminium 1 m² 600 € - 800 €

Prijs nieuwe ramen en buitendeuren

Voor het vervangen van de ramen en deuren in een gemiddelde woning, betaal je minimaal ongeveer €6.750. Afhankelijk van wat voor ramen en deuren je precies kiest, kan het bedrag hoger uitvallen. De meest voorkomende soorten ramen en deuren zijn: pvc ramen en deuren, houten ramen en deuren en aluminium ramen en deuren. Naast de materiaalkeuze wordt de prijs ook beïnvloed door het soort ramen en deuren. Zo is een kiepraam bijvoorbeeld duurder dan een gewoon raam.


Houten ramen en deuren

De prijs voor houten ramen en deuren verschilt aan de hand van de kwaliteit. Kies je voor goedkope houten ramen dan zal de prijs lager uitvallen, maar de kwaliteit wellicht tegenvallen. Gemiddeld betaal je ongeveer vanaf 300€ voor houten ramen en deuren per m2. Deze prijs is inclusief glas en montage. Houten ramen hebben een stijlvolle en klassieke uitstraling. Wilt je weer verandering? Geen probleem, houten ramen zijn namelijk zeer geschikt om te schilderen.

> Vergelijk prijzen voor houten ramen en deuren

 
PVC ramen en deuren (meest gekozen)

De prijs voor pvc ramen en deuren wordt per m2 berekend. Gemiddeld ligt de prijs voor pvc ramen en deuren vanaf 200€ per m2. De prijzen voor pvc ramen en deuren zijn natuurlijk verschillend per raamtype. Zo moet je hier ook rekening houden met bijvoorbeeld een hogere prijs voor een schuifraam dan voor een valraam.

> Vergelijk prijzen voor PVC ramen en deuren


Aluminium ramen en deuren

Ook de prijs voor aluminium ramen en deuren is per m2. Inclusief het glas en de montage betaal je voor aluminium ramen en deuren een vanaf prijs van 600€ per vierkante meter. De prijs voor aluminium ramen en deuren kan ook nog verschillen door de ruime keuze in verschillende kleuren aluminium ramen. Ramen en deuren van aluminium zijn meestal duurder dan pvc ramen en deuren, dit komt mede omdat aluminium ervoor zorgt dat de warmte in de kamer beter binnen blijft. Dankzij aluminium wordt het geluid van buiten binnen minder hoorbaar en andersom natuurlijk ook.

> Vergelijk prijzen voor aluminium ramen en deuren

Renovatiepremie

Laat je pvc ramen en deuren plaatsen, dan kun je wellicht aanspraak maken op de Vlaamse renovatiepremie. Sinds 1 december 2015 kunt u de nieuwe renovatiepremie aanvragen. Het bedrag van de renovatiepremie bedraagt 20% of 30% van de goedgekeurde facturen met een maximum van €10.000.

Ontvang offertes op maat van meerdere aanbieders

De 8 meest gestelde vragen over ramen en deuren

Nieuwe beraming maakt een wereld van verschil

Als je ramen en deuren nodig aan vervanging toe zijn, doordat ze in slechte staat verkeren, is het aan te raden te investeren in nieuwe ramen en deuren. Je kunt natuurlijk ook de ramen en deuren laten vervangen, omdat je de huidige ramen en deuren niet meer mooi vindt. Het voordeel van nieuwe ramen en deuren is dat ze een goede isolatiewaarde hebben. Daarnaast ziet je huis er weer uit als nieuw en is jouw huis beter beveiligd tegen inbraak.

Oudere en/of versleten ramen hebben een negatief effect op de isolatie van het huis. Meer dan een derde van de warmte verlaat de woning langs de ramen. Dit komt meestal door enkel of oud dubbel glas en het hebben van oude ramen. Zie je spleetjes en kieren langs de ramen? Is het hout aan het rotten of kun je de kozijnen indrukken? Dan is het hoog tijd om je ramen en deuren te vervangen. Heb je in de winter last van veel tocht en in de zomer juist van warme lucht? Ook dan raden we je aan de ramen en deuren te vervangen. Zodra je de volgende consequenties van oude of versleten ramen en deuren merkt, zijn ze toe aan vervanging:

 • koude lucht in de buurt van uw ramen

 • veel tocht in de woning

 • hoge energiefactuur en continu bijstoken

 • veel geluid van buiten dat binnen te horen is

Nieuwe ramen en deuren kun je laten plaatsen in verschillende materialen. Je kunt kiezen uit hout, aluminium en pvc. Elk materiaal heeft eigen voor- en nadelen. Hieronder staan de belangrijkste eigenschappen per materiaalsoort.

 • Hout: moet regelmatig opnieuw geschilderd worden, klassieke look

 • Aluminium: duurste optie, duurzaam materiaal

 • PVC: goedkoper dan hout en aluminum, onderhoudsvriendelijk

Tip: vind je de uitstraling van houten ramen en deuren het mooist, maar zie je het niet zitten om vaak te schilderen en onderhoud te plegen? Ramen en deuren van pvc zijn ook leverbaar met een houten uitstraling.

Het grootste gedeelte van jouw raam bestaat uit glas. Daarom is het belangrijk dat je een goede combinatie hebt van ramen en deuren met goed isolerend glas. Ramen en deuren van pvc zijn het best te combineren met HR++-glas. Voor een passend advies op maat voor jouw ultieme combinatie, raden we u aan in contact te komen met specialisten.

Om de prijs voor het vervangen van nieuwe ramen en deuren te bepalen, is het verstandig te kijken naar de raamoppervlakte in m2 en het materiaal dat je kiest. Van een gemiddeld Vlaams rijtjeshuis is het oppervlakte van ramen en deuren ongeveer 20 vierkante meter. Je kunt dan denken aan onderstaande gemiddelde totaalprijzen per materiaalsoort. Let op: deze prijzen zijn een indicatie. Door in contact te komen met specialisten, krijg je passend advies en prijsoverzichten op maat.

 • Hout: minimaal 6.000€

 • Aluminium: minimaal 9.000€

 • Pvc: minimaal 5.000€

Voordat de ramen of deuren echt vervangen worden moet er natuurlijk een meting gedaan worden, zodat de specialist weet om hoeveel vierkante meter het gaat. De meting vind eerder plaats dan de dag van vervanging. Hoe lang de werken precies in beslag nemen, hangt natuurlijk af van het aantal ramen en deuren dat je laat vervangen. Voor een gemiddelde woning kun je ervan uitgaan dat de vervanging van de ramen en deuren binnen een dag voltooid is.

Of je nieuwe ramen en deuren kunt plaatsen in een huurwoning, hangt af van de afspraken die je hebt met de verhuurder. Overleg altijd met de verhuurder voordat je jouw ramen en deuren vervangt!

Wij snappen dat het fijn is als een specialist het werk uit handen neemt. Daarom brengen wij je graag in contact met maximaal 5 specialisten uit jouw regio. Deze specialisten geven je gratis en vrijblijvend advies en informatie. Vraag hier gratis prijsoverzichten aan en bespaar tot 40% op de factuur voor jouw ramen en deuren