pvc ramen en deuren: de beste keuze!

(5 Reviews)
1107

Wat pvc ramen en deuren voor je huis doen

 Als je nieuwe ramen en deuren wil, zijn er drie materialen om uit te kiezen: hout, pvc en aluminium. Ramen en deuren van pvc zijn het meest populairst en plaatsen specialiste dus veel vaker dan aluminium en houten ramen en deuren. Dit komt door de vele voordelen die pvc ramen en deuren hebben.

door pvc beraming krijgt je huis een nieuwe uitstraling

Je huis krijgt een nieuwe uitstraling

Ramen en deuren van pvc zijn leverbaar verkrijgbaar in alle denkbare kleuren en zelfs met prints als houtimitatie.

pvc ramen en deuren zorgen voor een veilig gevoel

Zorgt voor een veilig gevoel

Als inbrekers zien dat een huis een goede beraming heeft, gaan ze liever naar een naastgelegen huis dat niet zo goed beveiligd is.

Verhoog het wooncomfort door pvc ramen en deuren

Verhoogt het wooncomfort

Doordat nieuwe ramen en deuren goed isoleren, verhoog je het wooncomfort. Tegelijkertijd verlaag je de energiefactuur met 150€ per jaar als je kiest voor energiezuinige ramen en deuren.

Vergelijk gratis en vrijblijvend prijsopgaven van meerdere experts in pvc ramen en deuren

Aangesloten bij Solvari

Via Solvari vergelijk je eenvoudig verschillende aanbieders van pvc ramen en deuren. Als je je gegevens achterlaat, stellen wij je voor aan ervaren specialisten in pvc ramen en deuren. In jouw regio! Doe direct een prijsaanvraag bij meerdere aanbieders van pvc ramen en deuren!

Wat kosten pcv ramen en (buiten)deuren?

Denk je eraan om de ramen en deuren van je woning te vervangen? Waarschijnlijk kom je uit bij pvc ramen en deuren. Een goede keuze! Niet alleen het goede isolatievermogen en het makkelijke onderhoud zijn grote voordelen, ook de prijzen van pvc ramen en deuren zijn een grote pre.


Investering pvc beraming 

De prijs voor pvc ramen en deuren berekenen we per m2. Gemiddeld ligt de prijs voor pvc ramen en deuren rond de 200€ per m2. De prijzen voor pvc ramen en deuren zijn natuurlijk verschillend per raamtype. Zo moet je hier ook rekening houden met bijvoorbeeld een hogere prijs voor een schuifraam. Van een gemiddeld Vlaams rijtjeshuis is het oppervlakte van ramen en deuren ongeveer 20 vierkante meter. Dit komt neer op een startprijs van 5.000€.

Ontvang prijsopgaven

Terugverdientijd pvc ramen en deuren

Je verdient de investering in pvc ramen en deuren al in 20 jaar terug. Dankzij de premie en de honderden euro’s die je per jaar bespaart, is de terugverdientijd vrij kort. Alle jaarlijkse besparingen die je daarna geniet, kan je aan andere dingen besteden. Slim, dus! 

Kom gemakkelijk in contact met pvc ramen en deuren-experts in je regio!  

De meestgestelde vragen over pvc ramen en deuren

Als je ramen en deuren nodig aan vervanging toe zijn is het slim te investeren in nieuwe ramen en deuren. Maar ook als je jouw ramen en deuren niet meer mooi vindt, is het een goed idee ze te vervangen. Het voordeel van nieuwe ramen en deuren is dat ze een goede isolatiewaarde hebben.Een ander pluspunt is dat je huis er weer als nieuw uitziet en beter beveiligd is tegen inbraak.

Oude ramen hebben een erg negatief effect op de isolatie van het huis. Meer dan een derde van de warmte verlaat de woning langs de ramen. Meestal komt dit door enkel of oud dubbel glas. Zie je spleetjes en kieren langs de ramen? Is het hout aan het rotten of kun je de ramen en deuren indrukken? Dan is het hoog tijd om je ramen en deuren te vervangen. Zodra je de volgende consequenties van oude of versleten ramen en deuren merkt, zijn ze toe aan vervanging:

  • koude lucht in de buurt van uw ramen

  • veel tocht in de woning

  • hoge energiefactuur en continu bijstoken

  • veel geluid van buiten dat binnen te horen is

Nieuwe ramen en deuren zijn te plaatsen in verschillende materialen, zoals hout, aluminium en pvc. Elk materiaal heeft eigen voor- en nadelen. Hieronder staan de belangrijkste voor- en nadelen per materiaalsoort.

  • Hout: heeft regelmatig een schilderbeurt nodig, klassieke look

  • Aluminium: duurste optie, duurzaam materiaal

  • PVC: goedkoper dan hout en aluminum, onderhoudsvriendelijk

Tip: vind je de uitstraling van houten ramen en deuren het mooist, maar zie je het niet zitten om vaak te schilderen en onderhoud te plegen? Ramen en deuren van pvc zijn ook leverbaar met een houten uitstraling!

Het grootste gedeelte van een raam bestaat uit glas. Daarom is het belangrijk dat er een goede combinatie hebt van ramen en deuren met goed isolerend glas. Ramen en deuren van pvc zijn het best te combineren met HR++-glas. 

Om de prijs voor het vervangen van nieuwe ramen en deuren te bepalen, is het verstandig te kijken naar de raamoppervlakte in m2 en het materiaal dat je kiest. Van een gemiddeld Vlaams rijtjeshuis is het oppervlakte van ramen en deuren ongeveer 20 vierkante meter. Je denkt dan aan onderstaande gemiddelde totaalprijzen per materiaalsoort. Let op: deze prijzen zijn een indicatie. Door in contact te komen met specialisten, krijg je passend advies en prijsoverzichten op maat.

  • Hout: minimaal 6.000€

  • Aluminium: minimaal 9.000€

  • Pvc: minimaal 5.000€

Voordat de ramen of deuren echt vervangen worden moet er natuurlijk een meting gedaan worden, zodat de specialist weet om hoeveel vierkante meter het gaat. Hoe lang de werken precies in beslag nemen, hangt natuurlijk af van het aantal ramen en deuren dat u laat vervangen. Voor een gemiddelde woning is het vervangen van de ramen en deuren binnen een dag voltooid.

1. Ramen en deuren van pvc hebben een lange levensduur; zo’n 50 jaar

2. Verkrijgbaar in alle denkbare kleuren en prints als houtimitatie

3. Pvc ramen en deuren hebben bijna geen onderhoud nodig

4. Een isolerend effect en daardoor bespaart u honderden euro’s op uw energiefactuur

5. Betere inbraakpreventie

6. Minder geluidsoverlast vanaf buiten

Wij snappen dat het fijn is als een specialist het werk uit handen neemt. Daarom brengen wij je graag in contact met maximaal 5 specialisten uit de regio. Deze specialisten geven je gratis en vrijblijvend advies en informatie. Vraag hier gratis prijsoverzichten aan en bespaar tot 40% op de factuur voor je ramen en deuren.

Nieuwe beraming zorgt voor veel licht

Renovatiepremie

De Vlaamse overheid stimuleert de verduurzaming van woningen in Vlaanderen steeds meer. Hiervoor is de de totaalrenovatiebonus opgesteld. Als je minimaal drie energiebesparende maatregelen laat uitvoeren, heb je recht op deze bonus. Pvc beraming is een van de energiebesparende maatregelen die je laat uitvoeren om in aanmerking te komen voor deze bonus. Als je drie energiebesparende maatregelen laat uitvoeren heb je al recht op 1.250 € bonuspremie, dit kan oplopen tot 4.250 € bij het laten uitvoeren van zeven maatregelen binnen 5 jaar. Je krijgt het bonusbedrag bovenop de andere premies die beschikbaar zijn.

Besparen met nieuwe kozijnen
Aantal maatregelenBonuspremie

3 energiebesparende maatregelen

1.250 € (maximaal 25% van de drie investeringen)

4 energiebesparende maatregelen

1.750 € (maximaal 25% van de vier investeringen)

5 energiebesparende maatregelen

2.750 € (maximaal 25% van de vijf investeringen)

6 energiebesparende maatregelen

3.250 € (maximaal 25% van de zes investeringen)

7 energiebesparende maatregelen

4.250 € (maximaal 25% van de zeven investeringen)
Eerder bekeken pagina's