Bespaar op je energiefactuur met een pelletkachel

(2 Reviews)
1054

Met een pelletkachel geniet je de hele dag zonder problemen

Je ligt op de bank te genieten van je warme haardvuur. Als je de kachel bij wilt vullen zijn de houtblokken op. Erg irritant natuurlijk. Met een pelletkachel daarentegen heb je hier geen last van. Je vult hem een keer en daarna geniet je ongestoord van je kachel.
Hoger rendement

Waar een traditionele houtkachel een rendement heeft van 50% tot 70%, ligt dit bij de pelletkachel op 90%. Behalve dat een hoger rendement goed is voor het milieu, zorgt het ook voor een besparing op de stookkosten.
Geen stank of roet

Een pelletkachel heeft een optimale verbranding. Daardoor komt er geen stank of roetresten vrij in je woning. De gasafvoer in de pelletkachel neemt alle mogelijkheden van giftige stoffen weg.
Gebruiksgemak

De pelletkachel heeft zowel een ingebouwde thermostaat als de mogelijkheid tot automatische ontsteking. Hierdoor is het mogelijk de kachel zo te programmeren dat de ruimte steeds op jouw ideale temperatuur is.

Enthousiast door de voordelen? Vraag hier gemakkelijk binnen één minuut je gratis offertes aan.

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel is een kachel die houtpellets verbrandt om warmte te genereren. De pelletkachel bevat een reservoir waar de pellets ingaan. In de vuurkorf brandt een gloeispiraal die de pellets aansteekt. Een pelletkachel is uitgerust met regeltechniek. Dit zorgt voor dat de aanvoer van de pellets en luchttoevoer afgestemd zijn op elkaar. Hierdoor is de verbranding optimaal en komt er geen stank of roetresten vrij in je woning. Zo geniet je zonder problemen van je warme kachel.
Wat kost een pelletkachel?

De prijzen van pelletkachels lopen erg uiteen. Dit komt door meerdere factoren. Welk materiaal kachel wil je? Is er al sprake van een rookgaskanaal? Is dit kanaal geschikt? De gemiddelde kosten van een pelletkachel vind je hieronder.

Soort pelletkachel Prijs
Plaatstaal in combinatie met gietijzer 1.500€ - 2.500€
Gietijzer in combinatie met chamotte 2.500€ - 3.700€
Chamotte in combinatie met vermiculiet 3.500€ - 5.800€
Soort installatie Prijs
Geschikt rookgaskanaal voor installatie 150€ - 500€
Rookgaskanaal niet geschikt voor installatie 600€ - 900€
Geen sprake van rookgaskanaal 900€ en meer

Meer weten over pelletkachels? Vraag hier gemakkelijk en binnen één minuut gratis offertes aan.

Meest gestelde vragen over pelletkachels

De pelletkachel beschikt over een volledig automatische verbrandingskachel, hierin verbrand de kachel de houtpellets (het brandstof).

Houtpellets zijn restafval van de houtindustrie, hierbij perst de machine het zaagsel fijn tot de kleine rondjes die we pellets noemen.

Nee, de pelletkachel beschikt over een gesloten systeem. Daarnaast zorgt de pelletkachel voor bijna volledige verbranding. Hierdoor is de kans op slechte stoffen bijna niet aanwezig.

Wij raden het je aan om de pelletkachel te reinigen na 2 of 3 keer gebruikt te hebben. Hoe je de kachel reinigt lees je hieronder.

  • Controleer de bak op asresten en verwijder ze
  • Maak de binnenkant van de pelletkachel schoon met een aszuiger.
  • Reinig het glas van het deurtje. Dit is met een gewoon keukenpapiertje te doen.
  • Zorg dat de pelletbunker regelmatig helemaal leeg brandt.
  • Verwijder het onderste bakje en maak deze schoon

Tip: om te zorgen dat je pelletkachel extra lang mee gaat is het aan te raden om de kachel jaarlijks een groot onderhoud te geven.

Ja, een gemiddeld gezin betaald op een jaar voor een pelletkachel ongeveer 1000€. Met een gewone kachel is dit ongeveer 1430€. Zo bespaar je toch 430€.

Wij snappen dat het fijn is als een specialist jou werk uit handen neemt. Daarom willen we jou koppelen met de beste specialisten bij jou in de buurt. Vraag daarom nu gemakkelijk en binnen één minuut de gratis offertes aan. 

Bespaar geld met jouw pelletkachel

Een gezin gebruikt ongeveer 2.200 m3 aardgas per jaar. Aardgas kost 0.65€ per 1m3. Wat dan uitkomt op 1.430€ per jaar. Houtpellets kosten ongeveer 0.25€ per kilo en een kilo staat gelijk aan 5 kWh. Een gezin gebruikt jaarlijks ongeveer 20.000 kWh, dus je betaalt ongeveer 1000€ per jaar. Zo bespaar je 430€ op jaarbasis.

Tip: als de zomer in zicht is zijn de houtzagerijen in volle gang bezig. Hierdoor is er een overaanbod aan houtafval en dus goedkope pellets. Sla je slag!

Van plan om een pelletkachel te nemen? Wij brengen je graag in contact met een specialist in jouw buurt.

Eerder bekeken pagina's