Zonnepanelen opnieuw populair

Nahom Isaac
vrijdag 06 maart 2015, Geschatte leestijd 1min

In België is de Batibouw in volle gang. Daar is naar voren gekomen dat veel Belgen interesse hebben in duurzame energie en dat zonnepanelen opnieuw erg populair zijn.

Stijgende vraag naar zonnepanelen

Twee tot drie jaar geleden waren zonnepanelen erg populair in België. Toen bepaalde fiscale voordelen wegvielen en de regels omtrent groenestroomcertificaten werden veranderd, daalde de verkoop van zonnepanelen. Nu is duidelijk merkbaar dat er een stijgende lijn is in de vraag naar zonnepanelen.

Belgen willen meer duurzame energie

Niet alleen zonnepanelen winnen aan populariteit. Bezoekers van de Batibouw blijken ook veel vraag te hebben naar zonneboilers en warmtepompen. Ook vloerverwarming blijkt in trek te zijn. Zonneboilers zijn vooral interessant bij renovaties, terwijl warmtepompen vooral populair zijn voor nieuwbouwwoningen. Zonnepanelen zijn juist gunstig voor zowel eigenaren van bestaande woningen als bij nieuwbouw.

Veel Belgen willen weten wat het ze kost als ze investeren in zonnepanelen. Via Solvari kunt u gratis en vrijblijvend offertes vergelijken voor zonnepanelen.