Zonnepanelen onzin, of toch niet?

Lenneke
Lenneke Manschot
donderdag 26 april 2018, Geschatte leestijd 1min

Er is veel te doen over zonnepanelen. Leveren ze nou echt nog wat op of laat je ze vooral plaatsen voor de overheid? De discussie laait geregeld op. Ons advies: laat je goed adviseren en vergelijk meerdere offertes, zodat je zeker weet dat je de beste keus maakt!

Discussie over zonnepanelen

Wat opvalt in de discussie over zonnepanelen, in ieder geval op Facebook, is dat eigenaren van zonnepanelen vooral positief zijn. Vlamingen zonder zonnepanelen lijken bang te zijn veel te veel te moeten betalen voor de zonnepanelen zelf en vanwege het prosumententarief. Hieronder een greep uit de reacties op Facebook:Vergelijk altijd offertes als je zonnepanelen overweegt te laten plaatsen. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt en dat je een specialist vindt die bij je past.


Informeer goed bij specialisten of zonnepanelen voor jou rendabel zijn. Het hangt helemaal af van jouw situatie hoe groot jouw financiële voordeel is als je zonnepanelen plaatst.


Kortom: zorg dat je alle informatie hebt die je nodig hebt om een goede conclusie te trekken. 

Wat is er nou waar over zonnepanelen, de prijs en het prosumententarief?

Zonnepanelen zijn ondanks het prosumententarief nog steeds rendabel. De hoogte van het prosumententarief verschilt per netbeheerder en is afhankelijk van het maximale vermogen van de zonnepaneleninstallatie. Welk tarief je ook betaalt: zonnepanelen zijn een mooie investering. Gemiddeld kan je ervan uitgaan dat je elk jaar zo'n €800 tot €900 voor jezelf mag houden. Ook blijkt dat veel Vlamingen de investering in zonnepanelen veel te hoog inschatten, maar liefst 35% hoger dan het daadwerkelijk is.

Goed advies over zonnepanelen

Ben je nu wel eens benieuwd naar wie er eigenlijk gelijk heeft in de discussie over zonnepanelen? Heeft het zin zonnepanelen op jouw dak te plaatsen? Met onze handige rekenhulp voor zonnepanelen ontdek je precies wat jij kan besparen met zonnepanelen. We raden je aan in contact te komen met zonnepaneleninstallateurs:
✓ krijg alle informatie over zonnepanelen die je nodig hebt
✓ beslis of zonnepanelen op jouw dak rendabel zijn
✓ vergelijk offertes en vind de beste deal

Gerelateerde artikelen