Zonneboilers winnen aan populariteit

Nahom Isaac
maandag 21 oktober 2013, Geschatte leestijd 1min

Het plaatsen van een zonneboiler wordt steeds populairder onder Vlamingen. Dit blijkt uit cijfers die onlangs gepubliceerd zijn door De Zondag. In het eerste semester van 2013 zijn er maar liefst 11.156 premies uitbetaald voor zonneboiler systemen. Dit zijn 2,5 keer zoveel premies als in geheel 2012 zijn uitgekeerd!

Hoge zonneboiler premie via de netbeheerder

Via de netbeheerder is het mogelijk om tot 50% van de kostprijs (tot € 2.750,-) terug te krijgen in de vorm van een premie. Dit maakt het zeer aantrekkelijk om een zonneboilersysteem te laten installeren. Zeker omdat er door het installeren van een zonneboiler tot 60% bespaard kan worden op de kosten voor het verwarmen van water.

Vijfmaal zoveel aanvragen in 2013

Naar verwachting zullen er in 2013 5 keer zoveel premies worden uitgekeerd als in 2012. Dit komt neer op een investering vanuit de netbeheerders van 60 miljoen euro. Ondanks het hoge aantal uitgekeerde premies is de overheid niet bang voor oversubsidiëring. Een groot deel van de premies wordt vanwege de strenge controle vaak pas in een later stadium uitbetaald.

Vraag nu tot 5 gratis offertes aan voor een zonneboiler en bespaar tot 40% op de kostprijs!

Gerelateerde artikelen