Waarom zou u investeren in vloerisolatie?

George Gough
donderdag 03 april 2014, Geschatte leestijd 1min

Een goed geïsoleerde woning is goed voor uw portemonnee en het milieu. Veel warmte in uw huis gaat verloren via de vloer. Zonde, want u stookt dan dus meer dan nodig is. Dit is verleden tijd als u uw vloer laat isoleren. En bij warm weer blijft uw huis ook nog eens koeler. Uw huis isoleren is een goede manier om energie en geld te besparen. Als u één keer heeft geïnvesteerd, blijft u besparen. U heeft vaak recht op een isolatiepremie, waardoor u uw investering snel terugverdient.

Wat levert vloerisolatie u op?

  • U verdient de investering snel terug
  • Uw huis is in de zomer langer koel en in de winter langer warm
  • De klus is binnen 1 dag geklaard
  • Besparen op uw energierekening: € 3,- per m²
  • Premie

Vormen vloerisolatie

Er zijn verschillende manieren voor het isoleren van uw vloer. U kunt bijvoorbeeld isolatieplaten van steen- of glaswol onder uw vloer laten plaatsen of Tonzon Thermoskussens laten leggen. Deze materialen hebben een hoge isolatiewaarde. Wat ook kan, is het isoleren met pur-schuim. Dit schuim is een zelfhardend materiaal en wordt aan de onderkant van uw vloer gespoten. Let op: verschillende materialen hebben verschillende isolatiewaarden. Hoe hoger die waarde is, hoe meer u bespaart op uw energierekening.

Wat kost het isoleren van vloeren?

De gemiddelde investering voor het isoleren van vloeren ligt rond de €25 per m². De prijs die u uiteindelijk betaalt, hangt af van wat voor vloer u heeft, wat voor materiaal u wilt, het isolatiebedrijf en de service die het bedrijf levert. Daarnaast hangt het af van hoeveel premie u ontvangt.

Premie vloerisolatie

Vaak kunt u een isolatiepremie ontvangen als u uw vloeren laat isoleren. Dit gaat om €6 per m². Als u de premie krijgt, wordt uw terugverdientijd dus nog korter!

De beste deal niet mislopen

Er zijn veel bedrijven die uw vloer kunnen komen isoleren. Wij begrijpen dat u het niet door het eerste de beste bedrijf wilt laten doen en dat u er niet de hoofdprijs voor wilt betalen. Daarom maken wij het u makkelijk. Vergelijk via Solvari maximaal vijf offertes en vind de beste deal.

Gerelateerde artikelen

donderdag 10 april 2014

Dubbel voordeel met dubbel glas

vrijdag 23 januari 2015

Opruimtips: zorg voor meer rust!