Waarom het aanschaffen van een zonneboiler een goed idee is

George Gough
donderdag 27 maart 2014, Geschatte leestijd 1min

Wilt u duurzaam leven en daar zelf voordeel uit halen, maar weet u niet zo goed hoe? Solvari licht een duurzaam product voor u uit: de zonneboiler. U kunt energie opwekken met zonnepanelen, maar dit kan ook heel goed met een zonneboiler. Een zonneboiler bestaat uit een paneel op uw dak en een boiler die ergens rond of in uw huis staat. Het paneel zet zonnestralen om in warmte, waarmee u uw water kunt verwarmen.

Werking zonneboiler

Het paneel op uw dak is een plaat. Deze is tussen de 2,2 en 5,4 m² groot en is een soort zonnepaneel. Aan dit paneel, ook wel de zonnecollector, zit een gesloten buizensysteem gevuld met vloeistof. Het buizensysteem loopt door een opslagvat. Het opslagvat zit vol met veel koud water, tussen de 80 en 240 liter water. De zonnestralen die op de collector komen, zorgen ervoor dat de vloeistof in het buizensysteem warm wordt. De verwarmde vloeistof stroomt door de buizen in het opslagvat en verwarmen daardoor het water.

Voordelen zonneboiler

Naast dat u een positieve bijdrage levert aan het milieu door de CO2-uitstoot te verminderen, hebben zonneboilers nog meer voordelen:

• weinig onderhoud;

• lange levensduur;

• een zonneboiler verhoogt de waarde van uw huis;

• na een eenmalige uitgave blijft u besparen;

• u verdient de uitgave in ongeveer 8 jaar terug;

• u krijgt een flinke premie.

Kosten zonneboiler

Wat u uiteindelijk betaalt voor een zonneboiler, hangt af van wat voor soort zonneboiler u wilt en het aantal plaatsen waar u warm water wilt kunnen tappen. Een zonneboiler kost ongeveer €2000 tot €5000, inclusief installatie en btw.

Premie zonneboiler

Wilt u de zonneboiler in een bestaande woning laten plaatsen? Dan kunt u een premie ontvangen van uw netbeheerder. Voorwaarden zijn wel dat de zonneboiler geplaatst wordt door een aannemer en dat de boiler een label heeft van Solar Keymark. Met deze premie bespaart u enorm op de prijs van uw zonneboiler. In 2015 is de premie maar liefst de helft van de aanschafprijs tot een maximum van €2750. Ook voor nieuwbouwwoningen is er nu een premie beschikbaar.

Wilt u nu meer weten over het aanbod van zonneboilers? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.