Voorkomen dat u slachtoffer wordt van woninginbraak

George Gough
woensdag 02 april 2014, Geschatte leestijd 1min

Het is inmiddels lente en dat betekent: lekker weer en tijd voor een drankje op het terras of een wandeling door de stad. Bent u veel weg van huis om van de zon te genieten? Zorg dan dat u uw huis veilig achterlaat.

U moet er toch niet aan denken dat u na een leuke dag thuiskomt in een overhoop gehaalde woning? Verklein daarom de kans dat u slachtoffer wordt van een woninginbraak. Wat u kunt doen, leest u hier.

Alarm en beveiliging

De meest voor de hand liggende maatregel is natuurlijk het laten installeren van alarm en beveiliging. Een optie is om sensoren op uw ramen en deuren te laten plaatsen die ervoor zorgen dat er een alarm afgaat als er een raam of deur opengaat. U kunt ook bewegingssensoren in uw woning laten plaatsen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om een luid alarm te laten installeren. Dit zorgt ervoor dat de inbreker afschrikt. Of wilt u juist een stil alarm, waarbij een gekozen telefoonnummer en vaak een meldkamer worden ingelicht over de inbraak? Zijn uw bezittingen toch gestolen? Dan bent u zeker gebaat bij camerabeelden. De kans dat uw spullen worden teruggevonden is 60% groter als u beeld heeft van de inbraak. En het geeft ook een fijn gevoel dat de kans enorm vergroot wordt dat de opgepakte verdachte uiteindelijk wordt veroordeeld.

Kunststof ramen en deuren

Nieuwe kunststof ramen en deuren dragen ook bij aan uw veiligheid. De meeste inbraken worden gepleegd door een gelegenheidsinbreker. Hij of zij werkt met klein gereedschap en wil zo snel mogelijk de klus geklaard hebben. Hoe langer het duurt om de ramen of deuren open te krijgen, hoe groter de kans is dat de gelegenheidsinbreker uw huis voorbij loopt en op zoek gaat naar een woning waar makkelijker binnen te komen is. Kunststof ramen en deuren zijn dus een prima inbraakpreventie.

Bijkomende voordelen: de ramen en deuren van kunststof zijn brandwerend en u krijgt vaak korting op de premie van uw inboedelverzekering.

Meer weten?

Wilt u weten wat voor u de opties zijn en wat het u gaat kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend tot wel vijf offertes aan.