Vlaamse regering investeert 15,4 miljoen euro in groene-warmteprojecten

Sharely
Sharely Winkel
dinsdag 20 februari 2018, Geschatte leestijd 1min

Door de 15,4 miljoen euro investeringssteun die de Vlaamse regering heeft vrijgemaakt, kunnen groene-warmteprojecten een zet in de goede richting krijgen. Deze investering is beschikbaar voor projecten die gebruik maken van restwarmte, opwekking van biomethaan, kleinschalige biomassa en diepe geothermie. Voor dat laatste is de vermogensgrens verlaagd van 5 MW naar 1 MW, waardoor kleine projecten er ook voor in aanmerking komen. Hierdoor is het makkelijker voor hen om te starten. Bart Tommelein, Vlaams minister van energie, Ziet veel potentie in de duurzame warmte-energie.

Van 19 februari tot 31 maart kunnen de projecten die geïnteresseerd zijn in de investeringssteun een aanvraag indienen. De 15,4 miljoen euro die is vrijgegeven wordt verdeeld over een paar soorten projecten. Voor diepe geothermie is er in totaal 6 miljoen euro beschikbaar, voor projecten die restwarmte uitkoppelen en gebruiken is dat in totaal 7,36 miljoen euro en voor biomassa-installaties vanaf 1MW vermogen èn biomethaaninstallaties is dat telkens 1 miljoen euro.

Begin 2017 heeft de regering ook een investeringssteun van 7,2 miljoen euro vrijgegeven voor deze projecten, en wat daarvan is overgebleven wordt dit jaar meegenomen. Het andere deel van de investering wordt gefinancierd uit het Energiefonds. Door te investeren in groene warmte komen er nieuwe mogelijkheden om de energiedoelstellingen te halen.

Een aanvraag kan ingediend worden via www.energiesparen.be/call-groene-warmte en wordt toegekend door het Vlaams Energie Agentschap (VEA) tot het budget is opgebruikt.

donderdag 20 september 2012

Solvari neemt activiteiten concurrent over

Eerste burenpremies zijn toegekend
dinsdag 14 november 2017

Eerste burenpremies zijn toegekend