Vernieuwende producten op de Batibouw 2014

Nahom Isaac
vrijdag 07 februari 2014, Geschatte leestijd 1min

De Batibouw gaat op 20 februari 2014 van start en is het hoogtepunt van het jaar voor heel bouwend België. Ruim 1000 standerhouders uit verschillende sectoren van de bouwmarkt zullen de kans hebben om 300.000 potentiële klanten te informeren of hun diensten en producten.

In een periode van 11 dagen hebben de bouwbedrijven de gelegenheid om zich van hun beste kant te laten zien. Een aardig deel zal de Batibouw als platform gebruiken om hun nieuwe producten te lanceren. Wij geven u graag een voorproefje van innoverende producten die u op de Batibouw kunt verwachten:

Hybride warmtepompen

Voor huishoudens op zoek naar een nieuw verwarmingssysteem is het de moeite waard om een bezoek te doen aan de ‘Innovation Lounge’ hal op de Batibouw. Daar zult een aantal warmtepompen aantreffen die werken op een geheel nieuwe wijze. Zo kunt u een showcase bekijken van een warmtepomp die de woning verwarmt door middel van ijsvorming. Hoe het systeem precies werkt is nog niet bekend, het klinkt in ieder geval zeer interessant. Een andere standhouder op het gebied van warmtepompen is Daikin. Zij zullen een nieuwe lijn hybride warmtepompen lanceren met een ingebouwde HR ketel die zowel het sanitair water als de radiatoren verwarmt. Voor de installatie van deze nieuwe warmtepompen hoeft geen breekwerk plaats te vinden.

Dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen

Het bedrijf MONIER zal op de Batibouw een nieuwe lijn aan dakpannen lanceren met geïntegreerde zonnepanelen. Het winnen van stroom uit zonne-energie is onder Vlamingen er populair. Een obstakel voor een deel van de Vlamingen is echter de uitstraling van een gehele zonnepaneleninstallatie op hun dak. Zij hebben liever dat deze helemaal niet zichtbaar is. Voor deze doelgroep bieden dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen een perfecte uitkomst.

Ecologisch isolatiemateriaal

Er zijn een groot aantal mensen die graag hun woning wilt laten isoleren. Vaak willen zij dit echter niet doen met producten die chemisch bewerkt zijn. Speciaal voor deze mensen is Home Iso ontwikkelt. Dit is ecologisch isolatiemateriaal gemaakt van organische producten. De isolatiewaarde hiervan is zeer hoog en omdat het van organisch materiaal is gemaakt is dit isolatiemateriaal extra veilig.

Bent u benieuwd naar meerdere vernieuwende producten? Bekijk dan de website van de Batibouw.

Gerelateerde artikelen