Vergroot uw huis en comfortgevoel met een veranda

George Gough
dinsdag 15 april 2014, Geschatte leestijd 1min

Binnen het gevoel hebben dat u buiten zit? Lekker genieten met een boek terwijl u lekker in het zonnetje zit, maar uit de wind? De oplossing is een veranda. Een veranda is eigenlijk een stuk ontspanning dat u aan uw huis toevoegt.

Behalve dat u in alle rust kunt genieten, heeft de veranda nog veel meer voordelen waar u van kunt genieten:

  • meer licht in huis
  • meer ruimte
  • buiten naar binnen halen en meer van uw tuin genieten
  • besparen op de energiefactuur door warmte binnen te halen
  • uw huis wordt meer waard

Naar uw eigen smaak

Een veranda hoeft niet kant-en-klaar aangeleverd te worden, maar kan geheel naar uw eigen smaak geplaatst worden. U kunt zelf bepalen hoe de veranda eruit komt te zien en wat voor uitstraling u uw huis wilt geven. Je kan ze kopen in hout of PVC en ook de aluminium veranda’s zijn erg in trek. Dit kan variëren van romantisch tot industrieel en van modern tot strak. U kunt er ook nog voor kiezen om bij uw veranda een terrasdeur te laten plaatsen. Op die manier zorgt u ervoor dat uw huis en tuin een geheel worden, waardoor uw huis voor uw gevoel veel groter wordt. En dat zonder te verhuizen!

Geen vergunning nodig

Vroeger had u een vergunning nodig om een veranda aan uw bestaande woning te laten bouwen. Sinds december 2010 hoeft dit niet meer voor kleine bouwwerken zoals bijkeukens en veranda’s. U heeft wel een meldingsplicht bij de gemeente. De meldingsplicht in Vlaanderen geldt voor aangebouwde bijgebouwen in Vlaanderen die:

  • maximaal 4 meter hoog zijn
  • een maximale oppervlakte hebben van 40m²
  • in de zijtuin minstens 3 meter en in de achtertuin 2 meter van de perceelsgrens blijven.

Als uw woning tot de perceelsgrens is gebouwd, mag uw veranda ook tot dat punt komen, zolang de bestaande scheidingsmuur niet wordt gewijzigd.
Meer informatie over veranda’s vind je op www.veranda-info.be.

Gerelateerde artikelen