Van een kleine kamer een kasteel maken?

George Gough
vrijdag 29 augustus 2014, Geschatte leestijd 1min

Het nieuwe schooljaar is weer (bijna) begonnen! Gaat uw kind dit jaar uit huis, wilt hij of zij een studeerkamer of wisselt hij of zij van kamer? Dan is er werk aan de winkel!

Maximaliseer minimale kamers

Als uw kind op kot gaat, is de kans aanwezig dat de kamer niet onwijs groot is. Toch wil een student van alle gemakken voorzien zijn en niet genoodzaakt zijn het huiswerk in bed te maken. Door slimme trucs toe te passen en de kamer effectief in te richten, is er in een heel kleine kamer ook echt heel veel mogelijk! Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een hoogslaper met een bureau eronder, een voetensteun die meteen kan dienen als opslagplaats en een inklapbare tafel. Komt u dan nog steeds ruimte tekort? Dan is het slim om ook gebruik te maken van de hoogte van de kamer. Hang planken en haken op en bespaar zo ruimte op de vloer! En mocht u nu echt teveel spullen hebben om kwijt te kunnen, verkoop dan de dingen die u kwijt kunt. Zo houdt u ook ruimte over en u kunt het geld dat u ervoor krijgt weer aan de inrichting besteden!

Low-budget inrichten

Vaak hebben studenten geen enorm budget om hun kot in te richten. Gelukkig hoeft dit ook niet heel veel geld te kosten! Een deur kan namelijk prima omgetoverd worden tot bureau of eettafel. En is er eigenlijk geen ruimte om die onhandige koffer op te bergen? Mooi! Een koffer is ook een handige salontafel. Ook de natuur helpt een handje. Een tak kunt u ophangen als kapstok en een stuk boomstam kan neergezet worden als bijzettafel.

Inspiratie in beeld

Vindt u het lastig om voor u te zien hoe dit allemaal mogelijk is? We hebben voor u beeld verzameld op Pinterest. Van low-budget het huis inrichten tot van een kleine kamer een ruim kasteel maken.