Uw huis verkopen… met of zonder zonnepanelen?

George Gough
maandag 14 april 2014, Geschatte leestijd 1min

Veel Vlamingen hebben inmiddels zonnepanelen op het dak liggen. Eerder was het zeldzaam, maar tegenwoordig kijkt niemand er meer van op. Maar wat doet u met die zonnepanelen als u gaat verhuizen?

solvari zonnepanelen.jpeg

Omdat er meer huizen met zonnepanelen zijn, worden er ook meer huizen met zonnepanelen verkocht. Maar wat doet u als verkoper? Neemt u de zonnepanelen mee naar uw nieuwe woning of verkoopt u ze aan de nieuwe eigenaar?

Meeverhuizen?

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Als u ervoor kiest om de zonnepanelen mee te verhuizen, gaat dat niet zomaar. U betaalt dan ongeveer 2.500 euro verhuiskosten.

Meeverkopen?

Verkoopt u de zonnepanelen met de woning mee? Dan is het raadzaam om de restwaarde van uw zonnepanelen te berekenen. Het gaat dan natuurlijk om het moment van verkoop. Zonnepanelen gaan tot wel 25 jaar mee, dus de kans dat u in die tijd verhuist, is vrij groot. Doordat de zonnepanelen ouder worden, kan het zo zijn dat ze inmiddels minder opbrengen. Daarnaast moet u rekening houden met groenestroomcertificaten.

Meerwaarde

Het staat vast dat een woning met zonnepanelen meer waard is. Het wordt sneller verkocht doordat mensen weten dat ze minder geld kwijt zijn aan energierekeningen. Zorg dat u bij de verkoop van zonnepanelen goede afspraken maakt. Wilt u toch weer zonnepanelen op uw nieuwe huis? Vraag dan gerust offertes aan

Gerelateerde artikelen

vrijdag 26 september 2014

Houdt u inbrekers buiten de deur?

woensdag 29 april 2015

Energieleningen verbeterd

woensdag 07 juli 2010

Zonnepanelen op scholen