Twee derde van de Vlamingen voelt zich niet veilig in eigen woning

Dennis
Dennis van Es
woensdag 19 oktober 2016, Geschatte leestijd 1min

Ondanks dat ruim 60 procent van de Vlamingen aangeeft in een veilige buurt te wonen, vrezen veel mensen voor een woninginbraak. Slechts een derde van de Vlamingen voelt zich veilig in hun eigen woning. Dat is gebleken uit een steekproef van Reynaers Aluminium waar 500 Vlamingen aan meededen.

De helft van de ondervraagden meent dat het aantal inbraken jaarlijks toeneemt. Bij een op de vier wordt er regelmatig ingebroken in hun straat. Het is dus niet gek dat de helft aangeeft zich stukken minder veilig te voelen in huis dan enkele jaren geleden.

Beveiliging volgens Vlamingen te duur

Inbraakbeveiliging is de enige manier om inbrekers buiten de deur te houden. Onder de deelnemers die hun huis beveiligen waren voornamelijk meerpuntssloten (75%), schriklichten (51%), rolluiken (34%), extra sluitpunten op de ramen (29%) en veiligheidsglas (25%) populair.

Toch is 40% van de Vlamingen van mening dat hun woning onvoldoende is beveiligd. De grootste reden hiervoor is dat inbraakbeveiliging volgens hen te duur is (60%). Voor twee derde is een inbraakalarm te duur, terwijl dit wel als het meest doeltreffende middel wordt gezien.

Beveilig uw woning

Ondanks de investering raden wij toch altijd aan uw huis goed te beveiligen. Een alarmsysteem is de meest doeltreffende manier om inbraken te voorkomen. Via Solvari ontvangt u tot wel 5 offertes voor alarmsystemen, gratis en vrijblijvend. Door meerdere offertes te vergelijken kunt u tot wel 40% besparen op de aanschaf hiervan, waardoor het voor veel mensen een stuk betaalbaarder wordt.

Ontvang gratis offertes voor inbraakalarm! »

Gerelateerde artikelen