Tips voor bewuster energieverbruik

Nahom Isaac
maandag 24 maart 2014, Geschatte leestijd 1min

Energie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Vaak zijn we niet bewust mee bezig. We missen het pas als er bijvoorbeeld een stroomstoring is. maar wist u dat u uw eigen energieleverancier kunt zijn? En dat u uw energiegebruik flink kunt verlagen, zodat u een positieve bijdrage levert aan het milieu en geld kunt besparen?

Om u bewuster te maken van uw energieverbruik en hoe u energie kunt besparen én opwekken, heeft Solvari een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

  1. Met stip op één: zonnepanelen. Genieten van de zon doet u natuurlijk lekker buiten. Maar hoe fijn is het als uw portemonnee meegeniet? Met het installeren van zonnepanelen kunt u profiteren van 20 jaar gratis stroom! U kunt zelfs verdienen aan uw zonnepanelen. U betaalt namelijk geen netvergoeding meer als u zonnepanelen laat installeren. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu.
  2. Isolatie zorgt ervoor dat u veel energie bespaart. Hierbij kunt u denken aan het isoleren van de vloer of spouwmuren. Wist u dat het isolatie ook bij warm weer heel fijn is? Bij warm weer houdt isolatie uw huis namelijk langer lekker koel!
  3. Zijn de ramen en deuren die u nu heeft eigenlijk niet helemaal uw smaak? Nieuwe kunststof ramen en deuren zijn in alle kleuren beschikbaar, dus u kunt nu kiezen voor ramen en deuren die helemaal bij uw woning passen. Maar het gaat niet alleen om uiterlijk: PVC ramen en deuren isoleren ook nog eens heel erg goed. Daarnaast hebben ze bijna geen onderhoud nodig, zijn ze vaak brandvertragend en wordt de kans op inbraak flink kleiner.
  4. Gaat u verhuizen en moet uw nieuwe woning nog gebouwd worden? Denk dan eens aan een warmtepomp. Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Er kan warmte opgenomen worden uit de lucht, water of grond en daarna wordt de warmte in een ruimte of het verwarmingssysteem gepompt. Zo verwarmt u uw huis duurzaam én bespaart u tot wel 70% op de stookkosten.

Gerelateerde artikelen