Strengere energienormen: voorkom jij een waardedaling van je huis?

Lenneke
Lenneke Manschot
maandag 23 juli 2018, Geschatte leestijd 1min

Koop je een huis? Dan heb je vanaf 2021 nog maximaal 5 jaar om je huis goed te isoleren. Experts voorspellen dat oude, vrijstaande woningen met een slechte ecoscore in waarde dalen.

De Europese energiedoelstellingen liggen al een tijdje vast. Vlaanderen moet er hard aan trekken om energie-efficiënter te zijn. Daarom stelt de Vlaamse regering nu hogere eisen aan kopers van woningen. Concreet? Wie nu een huis koopt moet binnen vijf naar aan minstens drie eisen voldoen op het gebied van isolatie en verwarming. Op korte termijn vergt dat een investering, maar daar tegenover staat dat je met behulp van je investeringen je energiefactuur drastisch verlaagt en de waarde van je huis stijgt.

Aankoopprijzen woningen dalen door strengere energienormen

Het hoeft nu niet moeilijker te zijn een nieuwe woning te kopen. De strengere energienormen zorgen voor een lagere aankoopprijzen van een huis. Als je weet dat je maatregelen uit moet laten voeren, onderhandel je hierover bij het aankopen van de woning. Dit geldt dan vooral voor de oude, vrijstaande woningen met een slechte ecoscore.

Meer weten over een woning isoleren?

Wil je meer weten over het isoleren van je huis? Wat dat precies doet met je ecoscore, wat je investering in isolatie is en advies over wát je het beste isoleert om comfortabel en goedkoop te wonen? Via Solvari kom je gemakkelijk en snel in contact met de beste isolatiespecialisten in jouw regio.

Tip: laat je je klus uitvoeren door een bedrijf dat je vond via Solvari? Je maakt dan kans op 250€ korting!