Ruim een derde van de Belgen wilt tuin aanpassen

Dennis
Dennis van Es
donderdag 22 september 2016, Geschatte leestijd 1min

37% van de Belgen zouden graag hun tuin willen veranderen. Van alle zaken in en rondom het huis zouden zij het liefst hun tuin zo snel mogelijk onder handen willen nemen.

Dat is gebleken uit onderzoek van onderzoeksbureau GfK. Aan ruim duizend Belgen is gevraagd wat zij het liefst aan hun huis zouden willen opknappen. Naast de tuin zouden ook veel Belgen hun interieur willen aanpassen, zoals schilderwerk (29%) en meubilair (28%). Meer ruimte creëren staat ook hoog op de verlanglijst van veel Belgen (29%).

Tevredenheid

17% van de Belgen zou momenteel niks aanpassen aan hun woning. Opvallend is dat het vooral de ouderen zijn van 60+ die tevreden zijn met hun woning (29%). Slechts 10% van de mensen tussen de 40 en 49 zouden niks willen veranderen aan hun woning.

Overige landen

Naast België is er ook in 21 andere landen gevraagd wat mensen het liefst zouden willen aanpassen aan hun woning. Gemiddeld scoort het aanpassen van interieur, meer ruimte en meubilair hierbij het hoogste. Slechts 9% zou niks willen veranderen aan hun woning.