Renovatieplannen? Lenen is goedkoper dan ooit

Orin
Orin Koeteeuw
woensdag 15 februari 2017, Geschatte leestijd 1min

Wie altijd al een nieuw dak, aanbouw of gevel had willen hebben, moet nu zijn kans pakken. De rente op kleine renovatiekredieten is gemiddeld 2,9%.

De verwachting is dat dit rentepercentage in de loop van 2017 met 0,3 tot 0,5 procentpunt zal toenemen.

Historisch lage rente

Volgens financieel expert Kristof De Paepe van Spaargids.be is de rente op renovatiekredieten historisch laag te noemen. Bij een krediet van 20.000€ op een looptijd van 7 jaar werd vorig jaar nog 3,83% interest gerekend. Een jaar daarvoor nog ruim 4,5%.

Verschillen tussen banken

De rentetarieven verschillen tussen banken waarbij de lening wordt afgesloten. ING, KBC en Belfius zijn relatief de duurste. Zij rekenen over nieuwe renovatiekredieten gemiddeld 2,95%. Op dit moment is VDK de goedkoopste geldverstrekker, die 2,5% rente aanrekent.

Energiebesparende maatregelen

Er zijn ook banken die bijzonder lage rentetarieven rekenen wanneer de renovatiewerken energiebesparende maatregelen omvatten. Zo zijn interesten van 1,95% mogelijk bij BNP Paribas, Fortis en Belfius. Aan de maatregelen die u uitvoert, worden wel enkele voorwaarden gesteld. Bij het Eco-krediet Immo van ING moeten de werken betrekking hebben op bijvoorbeeld:

  • Zonneboilers

  • Zonnepanelen

  • Warmtepomp

  • Dubbele beglazing

  • Dak-, vloer- en muurisolatie.

Op die manier wordt het voor de Vlaamse consument toegankelijk gemaakt om te investeren in energiezuinige ingrepen, precies omdat ze er nu ook verschillende premies voor krijgen vanuit de overheid.

Gerelateerde artikelen

dinsdag 03 juni 2014

Maximaal genieten van de matchen

donderdag 16 oktober 2014

​Komt u warmpjes de herfst door?

woensdag 20 juli 2011

Nieuwe subsidie 2012!