Produceer elektriciteit via ieder raam met transparante zonnepanelen!

Johan
Johan Hazenbroek
donderdag 08 oktober 2015, Geschatte leestijd 1min

Wetenschappers aan de Michigan Universiteit hebben een volledig transparante zonnecollector ontworpen. Dat betekent dat elk raam in uw huis kan veranderen in een punt waar elektriciteit opgewekt kan worden. Interessant!

In tegenstelling tot de “transparante” zonnecollectoren uit het verleden, is deze versie volledig transparant zoals te zien is op de foto en in het filmpje. Hoofdwetenschapper Richard Lunt geeft aan dat de transparante zonnepanelen breed ingezet kunnen worden - van volledige kantoortorens die voornamelijk bestaan uit ramen, tot kleine mobiele apparaten zoals telefoons en e-readers.

De wetenschappers hebben er vertrouwen in dat de transparante zonnepanelen, ondanks het technische hoogstandje, wel ‘betaalbaar’ blijven. Wanneer de transparante “zonnepanelen” precies op de markt komen weten we niet.

Uiteraard blijven wij van Solvari deze innovatieve ontwikkeling voor (duurzame) huishoudens op de voet volgen. Hoe alles precies werkt? Dat is een behoorlijk technisch praatje. Wij kijken uit naar het werkende totaalplaatje in of rond uw droomhuis. Tot die tijd blijven we nog even bij onze vertrouwde ‘blauwe’ zonnepanelen.

Bron: Offgridquest