Pas op: inbrekers gaan niet op vakantie

George Gough
maandag 30 juni 2014, Geschatte leestijd 2min

Thuiskomen van een vakantie. Het is al niet leuk, maar als u ziet dat er in uw woning is ingebroken, kan dat uw hele vakantie verpesten. Weet u al wat u kunt doen om uw woning te beveiligen, zodat u een gerust hart op vakantie kunt?

Uit onderzoek blijkt dat veel inbrekers in de vakantieperiode overuren draaien. Tijdens vakanties stijgen de inbraakcijfers. Gelukkig blijft het aantal daadwerkelijke inbraken beperkt, doordat veel criminelen worden afgeschrikt door bijvoorbeeld een alarmsysteem. In dit artikel geven wij u tips om de kans op een woninginbraak te verkleinen. Bekijk ook zeker even onze checklist!

Kunststof ramen en deuren

Inbrekers zijn vaak gelegenheidsdieven en zijn dol op woningen waar ze makkelijk binnen kunnen komen. Met verouderde ramen en deuren is het voor inbrekers vrij makkelijk om uw woning te betreden. Nieuwe kunststof ramen en deuren zijn nu voorzien van een meerpuntsvergrendeling, zijn gemaakt van splintervrij pvc en hebben een sterk, stalen binnenwerk. Omdat inbrekers ook weten dat het nu meer tijd kost om bij u in te breken, zullen zij uw woning liever overslaan.

Alarm

Heeft een inbreker onverhoopt toch kans gezien om bij u in te breken? Met een luid alarm is de kans groot dat u de inbreker alsnog afschrikt. Als u kiest voor een stil alarm, kan er meteen een signaal afgegeven worden naar de meldkamer. De dief kan dan snel worden aangehouden.

Camerabeveiliging

Wist u dat uw bezittingen veiliger zijn met camerabeveiliging? Dankzij camerabeelden is de kans groter dat de inbreker en uw bezittingen gevonden worden. Camerabeelden zorgen er ook nog eens voor dat de kans dat de dader wordt veroordeeld vergroot wordt.

Meer preventietips

  • Haal uw sleutel altijd uit het slot. Als u de sleutel aan de binnenkant in het slot laat zitten, kunnen inbrekers heel simpel uw sleutel hengelen en zo naar binnen gaan.
  • Hang geen adreslabel aan uw sleutelbos. Als u uw sleutelbos verliest en deze in verkeerde handen terechtkomt, is het voor een inbreker wel heel simpel om uw woning te bezoeken.
  • Zorg dat er geen voorwerpen bij uw woning staan waar inbrekers op kunnen klimmen.
  • Vertel uw buren dat u op vakantie bent, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden.
  • Heeft u een schuur of garage? Doe deze op slot. Sommige inbrekers zoeken in de omgeving van het huis naar gereedschap.
  • Vraag of de buren hun auto voor uw huis parkeren, zodat uw huis gewoon bewoond lijkt.

Blijft u thuis?

Gaat u niet op vakantie? Let dan ook extra goed op! Met mooi weer staan vaak alle ramen en deuren open, waardoor iemand zo uw woning in kan. Gaat u even een ijsje halen en bent u 'maar heel even weg'? Sluit dan toch uw huis goed af.

Het team van Solvari wenst u een fijne vakantie!

Klik op onderstaande afbeelding om de checklist te bekijken.


Gerelateerde artikelen