Ondanks crisis kopen veel jonge Belgen een huis

George Gough
donderdag 01 mei 2014, Geschatte leestijd 1min

Ondanks de crisis kopen veel jonge Belgen een eigen huis. Ze krijgen hierbij wel financiële hulp.

Dit blijkt uit een onderzoek van ILIV onder 500 jonge Belgen tussen de 18 - 30 jaar. Bijna 7 op de 10 ondervraagde Belgen maakt zich zorgen over de financiële haalbaarheid van een eigen woonst. Toch vindt twee op de drie jonge Belgen het belangrijk om een eigen woning te hebben en koopt een huis. Daaruit blijkt dat het verlangen naar een eigen woning groter is dan de angst.

woningverkoop-gevels.jpgFinanciële hulp

De jonge Belgen vragen wel massaal hulp aan familie. 4 op de 10 jonge woningeigenaars krijgt geld van hun (groot)ouders als ze hun woning kopen. Tegelijkertijd blijkt ook dat twintigers meer afbetalen dan oudere generaties. Van de twintigers met een eigen huis, betaalt 39% meer dan duizend euro per maand af, terwijl dat bij veertigers en vijftigers maar 11% is.

Besparen?

Bent u een jonge Belg met een woondroom? Heeft u al een huis op het oog, maar voldoet het niet helemaal aan de wensen? Door via Solvari offertes te vergelijken, kunt u tot wel 40% besparen op de klussen die uitgevoerd moeten worden om uw droomhuis te realiseren.

Gerelateerde artikelen