Mijlpaal van 300.000 zonnepaneleninstallaties in Vlaanderen bereikt

Dennis
Dennis van Es
vrijdag 22 september 2017, Geschatte leestijd 1min

In augustus is in Vlaanderen de 300.000ste zonnepaneleninstallatie verwelkomd. Dat meldt de Vlaamse minister van Energie, Bart Tommelein.

In het Energieplan dat Tommelein vorig jaar presenteerde, werd gesteld dat er tot 2020 in Vlaanderen een kleine 1,5 gigawattpiek aan zonnepanelen geplaatst moet worden. Dit zou bereikt moeten worden met ruim 33.000 kleinschalige pv-systemen tot 10 kilowattpiek, 737 middelgrote pv-systemen die een omvang hebben van 10 tot 250 kilowattpiek en 177 pv-systemen groter dan 250 kilowattpiek.

Populariteit van kleinschalige systemen


Het doel dat is gesteld voor de kleine pv-systemen is al bijna bereikt. Sinds het Energieplan onthuld is, zijn er al 27.000 kleine zonnepaneleninstallaties met een vermogen van 10 kilowattpiek geplaatst. Op de consumentenmarkt zijn zonnepanelen dus erg populair. Helaas geldt dat niet voor de middelgrote en grote pv-systemen. In dezelfde periode kwamen er namelijk slechts 115 nieuwe middelgrote installaties bij. Er zijn geen nieuwe grootschalige pv-systemen bijgekomen, er werden er zelfs 4 afgebroken.

Vlaanderen heeft grote zonnepaneleninstallaties nodig


Aangezien de particulieren al goed op weg zijn om de doelen uit het Energieplan te halen, heeft Vlaanderen nu echt de grotere zonnepaneleninstallaties nodig. Tommelein: ‘’Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) verkondigde eind augustus dat de kernuitstap niet haalbaar is. Maar als onze bedrijven even veel inspanningen zouden doen om zonnepanelen op hun daken te leggen als de particulieren, dan zouden we al een pak verder staan in onze energieomslag.’’

Start ook met besparen


Wilt u net als 300.000 andere Vlamingen profiteren van alle voordelen die zonnepanelen te bieden hebben? Door vrijblijvend offertes aan te vragen ontdekt u de mogelijkheden en kosten voor zonnepanelen op uw woning of bedrijfspand!

Ontvang gratis offertes voor zonnepanelen! »