Masdar City de eerste energieneurale stad

Nahom Isaac
maandag 08 november 2010, Geschatte leestijd 1min

aak kennis met Masdar City, de eerste stad ter wereld die uitsluitend zal draaien op hernieuwbare energiebronnen. De stad wordt momenteel in Abu Dhabi gebouwd en combineert een luxe levensstijl met optimale duurzaamheid. Wij zullen u laten zien hoe uw woning net als de woningen in Masdar City volledig op hernieuwbare energie kan draaien.

Leven op hernieuwbare energie

Masdar City zal geheel draaien op zonne-energie en windenergie. De stad wordt voor een groot deel aangestuurd door een gigantisch zonnepark. Daarnaast worden de daken van woningen en bedrijven allemaal voorzien van zonnepanelen. Ook uw huishouden kan volledig draaien op zonnepanelen waardoor uw energierekening tot het verleden behoort. Met een installatie van 3500 kWh kan een gemiddeld Nederlands gezin hun gehele energieverbruik dekken!

De ideale omstandigheden

Woningen in Masdar City zijn zo gebouwd dat de temperatuur binnenshuis altijd aangenaam aanvoelt ongeacht het weer. Doordat er geen verwarming of airconditioning meer nodig is wordt er veel energie bespaart. Ook uw woning kan door middel van spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dakisolatie perfect op temperatuur blijven. Een goede isolatie van uw woning zorgt voor aangename winters en koele zomers. Bovendien bespaart u jaarlijks honderden euro’s op uw energierekening.

Duurzaam als levensstijl

Al het water zal verwarmd worden met zonneboilers en ook het filteren van het water zal gebeuren middels zonne-energie. Ook wordt afval volledig recyclebaar of biologisch afbreekbaar waardoor het milieu niet zal worden aangetast. Het vervoer gaat volledig via een ondergronds systeem die je via capsules naar de plek van bestemming brengen. Uiteraard rijden de capsules volledig op hernieuwbare energiebronnen.

Gerelateerde artikelen