In december kopen we meer huizen

Johan
Johan Hazenbroek
donderdag 21 december 2017, Geschatte leestijd 1min

Naast veel cadeautjes, schaffen we in de decembermaand blijkbaar ook veel vastgoed aan. Er worden in december namelijk ongeveer 50 procent meer huizen en appartementen verkocht dan tijdens de andere maanden van het jaar. Dat blijkt uit een analyse van Century 21 Benelux, de grootste vastgoedgroep van België. 

“December is de maand bij uitstek waarin we het met z’n allen gezellig maken en we sowieso al meer aandacht besteden aan ons huis. Bovendien ligt januari in het verschiet en de start van een nieuw jaar gaat vaak ook gepaard met nieuwe projecten. Heel wat mensen willen dan op het einde van het jaar nog vlug de knoop doorhakken. Voor de makelaars zijn het trouwens ook de laatste weken om hun ‘targets’ van het jaar te halen, daarom steken ze die laatste 14 dagen nog een tandje bij”, aldus Isabelle Vermeir, CEO Century 21 Benelux.

Maar liefst 12 procent van het totaal aantal verkopen wordt tijdens de laatste maand afgesloten. Zo’n één op de acht transacties gebeurt in december.

“In tegenstelling tot wat vaak verwacht wordt, is de vakantieperiode juist de meest drukke periode voor de vastgoedsector. Mensen hebben juist dan de tijd om panden te bezoeken… en om eens grondig de rekening te maken”, aldus Vermeir.

Nieuwe wetten en regels

Ook geven nieuwe wetten en regels de verkoop in vastgoed een flinke duw in de rug tijdens de eindejaarsperiode. Tot op heden verandert op 1 januari wel iets wetgevend in verband met de aankoop van een woning, met vaak een duurder kostenplaatje. Een goede motivatie voor kopers om nog snel in december een aankoop te doen.


Bron: www.hln.be

Gerelateerde artikelen