Houdt u inbrekers buiten de deur?

George Gough
vrijdag 26 september 2014, Geschatte leestijd 1min

Er is steeds meer vraag naar camerabeveiliging om uw eigen veiligheid en die van uw spullen te waarborgen. De cijfers in België liegen er niet om: in 2013 werd er 75.750 keer ingebroken of geprobeerd in te breken. Dit aantal is natuurlijk veel te hoog. Wilt u de kans op inbraak verkleinen? Lees onderstaande tips en bekijk onze checklist!

Klik op de afbeelding om onze handige checklist te bekijken en onze tips niet te missen!

donkeredagenchecklist-solvari-small.jpg

Kunststof ramen en deuren: verklein de inbraakkans met 90%

Gauwdieven houden van verouderde ramen en deuren. Zo kunnen ze namelijk heel snel en gemakkelijk in uw woning komen. Door nieuwe kunststof ramen en deuren te laten plaatsen, verkleint u dus de inbraakkans! Ramen en deuren hebben een meerpuntsvergrendeling, waardoor inbreken een stuk moeilijker wordt. Daarnaast hebben ze een sterk, stalen binnenwerk en zijn ze gemaakt van splintervrij pvc.

Alarm: schrik inbrekers af

Alarm schrikt gauwdieven af. Mocht er toch een heel "stoere" inbreker uw huis binnenkomen, dan is het fijn als er een alarm afgaat. Kiest u voor een luid alarm? Dan is de kans groot dat de inbreker zo schrikt dat hij wegrent zonder uw waardevolle spullen mee te grissen. Met een stil alarm wordt er meteen een signaal afgegeven aan een meldkamer, zodat agenten de inbreker kunnen aanhouden.

Camerabeveiliging: uw bezittingen tot 60% veiliger!

Steeds meer Vlamingen willen graag camerabeveiliging bij hun huis. Bij winkelpanden zijn we het al gewend om camera's te zijn hangen en ook bij woonhuizen wordt het steeds gewoner. Camera's worden steeds kleiner en vaak erg vandalismebestendig. U heeft ook flink wat mogelijkheden: u kunt de camera 360 graden laten draaien en opnemen op de hoogste kwaliteit. Vaak heeft camerabeveiliging al een afschrikkende werking. Inbrekers zien zichzelf liever niet terug in een opsporingsbericht van de politie.

Meer preventietips

Natuurlijk kunt u de kans op inbraak ook al verkleinen zonder daar geld in te investeren. Zo is het slim om:

  • uw buren te vragen of zij een oogje in het zeil willen houden;
  • geen adreslabel aan uw sleutels te hangen;
  • uw woning goed te verlichten;
  • gebruik te maken van tijdschakelaars op uw verlichting;
  • uw sleutels niet in de binnenkant van de deur te laten zitten.

Gerelateerde artikelen