Hogere energieprijzen in 2013?

Nahom Isaac
dinsdag 04 december 2012, Geschatte leestijd 1min

In de lente van 2012 plafonneerde de Vlaamse regering de gas- en elektriciteitstarieven. De prijsplafonnering eindigt op 1 januari 2013 waardoor de kans groot is dat de prijzen dan enorm zullen stijgen.

De federale energieregulator CREG heeft berekend wat de impact op basis van de huidige tarieven zou kunnen zijn. Als de bevriezing zoals deze er nu is zou het energiegedeelte binnen het totale elektriciteitstarief momenteel 14 procent duurder zijn. Ook voor gas zal dit tarief hoger liggen, namelijk 8 procent!

Wat kan je hier aan doen als consument? Belangrijk is natuurlijk het vergelijken van energieleveranciers in Vlaanderen, daarnaast is het investeren in zonnepanelen een hele goede mogelijkheid. Zo kunt u uw eigen stroom opwekken en enorm besparen, met name met de hoge energieprijzen en de beschikbare subsidies op zonnepanelen is het zeer rendabel te kiezen voor zonnepanelen.

Ook tegen de stijgende gasprijzen kunt u duurzame energie gebruiken. Met een zonneboiler verwarmt u uw eigen water door gebruik te maken van de zon. Voor een zonneboiler bedragen de subsidies op dit moment €550,- per m² met een maximum van €4125,-!

Gerelateerde artikelen