Het beste voorbeeld van duurzaam verbouwen

Jorrin
Jorrin Bruil
woensdag 20 juli 2016, Geschatte leestijd 1min

Het renoveren van een huis kan een groot en lastig project zijn. Het wordt nog moeilijker om dit op een duurzame wijze te doen. Toch is het mogelijk! Erik Bulckens en Susan Tanghe hebben aangetoond dat het duurzaam, comfortabel en betaalbaar verbouwen zeer goed mogelijk is. Het stel heeft met hun verbouwing de “Ecobouwers Renovatiewedstrijd van het jaar” gewonnen.

Erik en Susan, de eigenaars van de energieneutrale woning uit Geraardsbergen, vormden een jaren ’60 bungalow om tot hun droomhuis. De woning, die al 50 jaar in de familie was, werd nieuw leven ingeblazen door het eigenhandig op een ecologische wijze te verbouwen. Hierbij maakte het stel zoveel mogelijk gebruik van de bestaande materialen en werden nieuwe materialen toegevoegd om de duurzaamheid te garanderen. De jury koos voor het project van Erik en Susan, omdat er consequent gebruik is gemaakt van duurzame materialen en een maximale aandacht is besteed aan isolatie en luchtdichting.

Wat u kunt leren van Erik en Susan

Verminder de behoefte

Het energieverbruik van uw woning is afhankelijk van uw behoefte. Om het energieverbruik te verlagen is het dus verstandig om eerst uw behoefte aan energie te verminderen. Energie, schoon water, grondstoffen en ruimte is beperkt, dus ga er zuinig mee om.

Maak de juiste keuzes

Het renoveren van uw woning tot een duurzaam geheel is niet eenvoudig. U dient de juiste keuzes te maken om uw doelen te bereiken. U dient zich voortdurend af te vragen wat het “beste” is. De keuze voor duurzaamheid begint al bij het kiezen van een woonplaats. Hoe dichter u bij uw werk, de school van uw kinderen, openbaar vervoer en winkels woont, hoe meer CO2 u kunt besparen.

Haal vakkennis in huis

De uitvoering van de verbouwing is minstens zo belangrijk als het ontwerp. Een ervaren architect en professionele vaklui bieden u de kennis en kwaliteiten die nodig zijn om tot een goed resultaat te komen. De vakkennis van professionals kan u snel helpen om de juiste keuzes te maken.

Bron: Ecobouwers

Vind specialisten met vakkennis »

Gerelateerde artikelen

donderdag 04 november 2010

Zonnepanelen in de USA

In december kopen we meer huizen
donderdag 21 december 2017

In december kopen we meer huizen