Grote daken die zonnepanelen missen, Vlamingen gaven het aan!

Vanity
Vanity Lekkerkerker
donderdag 22 maart 2018, Geschatte leestijd 1min

Met de uitdaging “Leg zonnepanelen op het dak van een ander” werden Vlamingen opgeroepen om een groot dak te nomineren dat zonnepanelen verdient.  Dit in het kader van de campagne “Over zonnepanelen” vanuit het traject “Stroomversnelling”.

Er zijn de laatste twee jaren gretig zonnepanelen gelegd op de daken van vele burgers. Vandaag de dag hebben bijna 316.000 Vlaamse daken zonnepanelen. Vorig jaar plaatsten installateurs maar liefst 41.296 pv-panelen in Vlaanderen. Dit is het hoogste aantal installaties sinds 2012!  Dit zijn vooral woongebouwen; de niet-woongebouwen lopen achter. De Vlaamse overheid wilde dan ook met deze campagne eigenaars van grote gebouwen bewustmaken van hun potentieel en hen aansporen om mee te investeren in de toekomst.

5.401 Vlamingen nomineerden 812 daken van scholen, sporthallen en zwembaden, bibliotheken, ontmoetingsplekken en supermarkten, in hun buurt.  Per provincie krijgt het dak met de meeste stemmen hulp van het Vlaams Energieagentschap om een zonneproject te realiseren. Dit middels een gratis haalbaarheidsstudie. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk projecten worden gerealiseerd. Het Vlaams Energieagentschap bekijkt daarom ook of genomineerde daken terechtkunnen in bestaande ondersteuningstrajecten.

Is jouw dak ook geschikt voor zonnepanelen en overweeg je hierin te investeren? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes voor zonnepanelen!

Gerelateerde artikelen

In december kopen we meer huizen
donderdag 21 december 2017

In december kopen we meer huizen

woensdag 07 augustus 2013

Duurzaam bouwen