Groene lening in Vlaanderen

Nahom Isaac
maandag 06 februari 2012, Geschatte leestijd 1min

De afgelopen jaren zijn veel energiebesparende werken gefinancierd met een zogenaamde groene lening. De groene lening is niet meer. Echter beseffen de banken dat ze dit jaar minder kredieten zullen afsluiten en besluiten zelf met initiatieven te komen. Zo biedt AXA de Energy@home aan. Een lening op afbetaling voor wie minstens de helft van het leenbedrag spendeert aan groene/energiebesparende investeringen. Ook de KBC en Argenta bekijken de mogelijkheden tot een ´groene lening´.

Groene lening in Vlaanderen

In Vlaanderen zijn er dus nog mogelijkheden om een aantrekkelijk woonkrediet af te sluiten om uw in energiebesparende werken te investeren. Daarbij bieden diverse gemeentes verschillende mogelijkheden aan (bijvoorbeeld het EcoHuis in Antwerpen) en wanneer het gezinsinkomen niet hoger ligt dan €15.782,42 (verhoogd met €2,921,74 per persoon ten laste) heeft men zelfs het recht op een renteloze lening!

Woonbonus

Met alle voordelen en premies zouden we bijna vergeten dat er ook nog de Woonbonus bestaat voor de eigen woning. Het voordeel van de Woonbonus zal niet langer afhangen van het inkomen. Er geldt nu een belastingvermindering tegen ee nvast percentage van 45%. Het basisbedrag van de Woonbonus bedraagt 2080 euro, verhoogd met 690 euro in de eerste 10 jaar. Huishoudens met 3 kinderen of meer kan er een extra verhoging van 70 euro zijn. Het maximale voordeel komt hierdoor op 45% x €2.840 = € 1.278,-

Maak nu gebruik van alle voordelen en premies door te investeren in duurzame werken.

Vraag vrijblijvend offertes aan voor: zonnepanelen

Gerelateerde artikelen