Gratis zonnepanelen op je dak? Het is mogelijk tot 30 november 2018!

Lenneke
Lenneke Manschot
donderdag 20 september 2018, Geschatte leestijd 1min

Duurzaam leven en profiteren van de zon? Veel Vlamingen overwegen zonnepanelen te plaatsen, maar laten zich tegenhouden door de (al enorm gedaalde) prijs. Hoe mooi is het als je de zonnepanelen laat leggen zonder dat je iets van de investering voelt? Let op: doe dit dan vóór 30 november 2018!

Als je nog in 2018 zonnepanelen laat plaatsen en daarbij gebruik maakt van de Vlaamse Energielening, heb je als het ware gratis zonnepanelen op je dak liggen. De kostprijs van zonnepanelen is de laatste jaren enorm gedaald, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je de investering niet zomaar doet. Terwijl het je toch zo enorm veel oplevert als je de panelen laat installeren.

Meer rendement op zonnepanelen dan op je spaarrekening

Het aflossen van de Vlaamse energielening doe je met de besparingen die je zonnepanelen opleveren. Binnen 5 tot 10 jaar verdien je zonnepanelen terug en betaal je dus ook je lening af. Alles wat je hierna bespaart, is dus pure winst! Op zonnepanelen ontvang je gemiddeld 5% rendement per jaar. Op spaarrekeningen is dit maar 1%… In 20 jaar bespaar je al gauw 16.000€!

Zonnepanelen goedkoper dan ooit

De technologie heeft zich enorm ontwikkeld, waardoor de zonnepanelen meer opleveren dan ooit. Tegelijkertijd is de aanschafprijs gedaald. Wij gaan uit van 4.500€ tot 8.000€ per gemiddelde zonnepaneleninstallatie. Natuurlijk is het handig offertes te vergelijken, zodat je zeker weet dat je de beste deal scoort.

Benieuwd naar jouw besparing met zonnepanelen?


Wil je wel eens weten wat zonnepanelen op jouw dak opleveren? Met onze handige rekenhulp ontdek je het binnen enkele klikken. Bespaar met de zon!

Vanaf 2019 Vlaamse energielening teruggeschroefd

Komend jaar schroeft de Vlaamse regering de energieleningen terug. Het is dus interessant nú te investeren in zonnepanelen, zodat je nog van dit voordeel profiteert. Lees meer over de veranderingen aan de Vlaamse energieleningen.

Offertes ontvangen voor 'gratis' zonnepanelen?

Lijkt het je wel wat om te profiteren van 'gratis' zonnepanelen? We helpen je graag aan gratis en vrijblijvende offertes. Als je je gegevens achterlaat, stellen wij je voor aan de beste zonnepaneleninstallateurs in jouw regio. Misschien eerst ervaringen leveren van slimme Vlamingen die je voorgingen? Lees hier de beoordelingen van Vlamingen met zonnepanelen.

Let op: om te profiteren van de energielening, dien je je aanvraag uiterlijk 30 november 2018 in. Begin dus nu alvast met het aanvragen van offertes!

Gerelateerde artikelen