Gordijnen met daarin zonnepanelen, de nieuwe manier van energie opwekken.

Benjamin
Benjamin van Putten
vrijdag 11 november 2016, Geschatte leestijd 1min

U kunt het zich waarschijnlijk nu nog niet voorstellen, zonnepanelen die verwerkt zijn in muren, gordijnen en kleding. Maar op de universiteit in het Amerikaanse Virginia maken ze het mogelijk.

Ooit gedacht dat er zonnepanelen zouden zijn die even groot zijn als kleine badkamertegels, en minder dan een halve millimeter dik zijn? Ze bestaan! Omdat de panelen zo flexibel zijn, kunnen ze verwerkt worden in het interieur. Zo kan het zonlicht en het kunstmatige licht makkelijk omgezet worden in energie.
Per stuk wekken de zonnepanelen zo’n 75 milliwatt op, een goede vergelijking daarbij is dat een wekkerradio ongeveer 40 watt verbruikt.

Technologie die besparen aantrekkelijk maakt

Volgens Shashank Priya, de hoofdonderzoeker, is de technologie die gebruikt wordt erg aantrekkelijk, en dit heeft meerdere redenen! De panelen zijn relatief eenvoudig te produceren en kunnen bij een lage temperatuur gemaakt worden. “Hierdoor is de apparatuur die nodig is om de panelen te produceren erg goedkoop.” legt Priya uit. De panelen zijn ook geschikt om de gehele muur mee te bedekken. Doordat de panelen zo makkelijk in uw interieur verwerkt kunnen worden, zou u theoretisch gezien al uw licht ermee kunnen recyclen.

Kleding gebruiken om energie op te wekken

Het doel is uiteindelijk om de zonnepanelen te verwerken in kleding, bijvoorbeeld in militaire uniformen en rugzakken. Een voordeel hiervan is dat militairen hierdoor langer weg kunnen blijven van hun basis tijdens een missie.

Ook in de infrastructuur ziet het Amerikaanse team van Shashank Priya kansen om de panelen te integreren. Zo denken zij eraan om laadpalen van auto’s te bedekken met flexibele panelen. Voordat het team dit door wilt voeren willen zij eerst de efficiëntie van de zonnepanelen omhoog brengen, op dit moment ligt die namelijk op 10 procent. De normale zonnepanelen hebben een efficiëntie van 15 procent.

Offertes ontvangen voor zonnepanelen

De technologie van flexibele zonnepanelen is nog niet helemaal uitgerold, maar toch is dit het moment om zonnepanelen aan te schaffen. De technologie staat namelijk op een erg gunstig punt. Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen, en zoekt u de beste deal? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan voor zonnepanelen, wij brengen u graag in contact met de specialisten bij u uit de regio.

Ontvang gratis offertes voor zonnepanelen! »

Gerelateerde artikelen