Fiscale voordelen verdwijnen voor zonnepanelen

Nahom Isaac
woensdag 30 november 2011, Geschatte leestijd 1min

Consumenten die dit jaar nog investeren in zonnepanelen, de vervanging van zijn stookketel of isolatie, recupereert daarvan 40% onder het mom van een belastingvermindering. Deze is gekoppeld aan een maximum van 2830 euro (energiebesparende maatregelen) of zelf 3680 euro (voor zonnepanelen) per jaar. Wat boven deze plafonds valt kan worden overgedragen naar de volgende drie jaren. De voorwaarde is echter wel dat het gaat om investeringen in woningen van minimaal vijf jaar oud.

Daarnaast komen ook de voordelen voor de groene leningen te vervallen waarmee de energiebesparende werken gefinancierd konden worden.

Korte toelichting over de belastingvermindering:

"Via de federale overheid kan men een belastingsvermindering ter waarde van 40% van het factuur op de plaatsing van zonnepanelen bekomen. Deze subsidie voor zonnepanelen mag u dus aftrekken van de belastingen voor een maximumbedrag van 3.600 €.

Indien er van dit bedrag nadien nog iets overblijft, mag je dit overdragen naar de drie daarop volgende jaren. De voorwaarde is echter wel dat uw woning reeds vijf jaar oud is bij de start van de plaatsing van je zonnepanelen"

Kortom, Zorg dat je niet te laat bent, profiteer nu nog snel en ontvang offertes!

Gerelateerde artikelen