EPB eisen veroorzaken verdubbeling in boetes

Nahom Isaac
dinsdag 06 augustus 2013, Geschatte leestijd 1min

Een groot aantal Vlamingen die in 2012 hun woning hebben laten bouwen of renoveren, hebben een boete ontvangen van de overheid. Voor nieuwbouwprojecten en bepaalde renovatieprojecten moet een energieprestatie-certificaat bouw (EPB) behaald worden. Deze geeft aan dat de gebouwde of gerenoveerde woning voldoet aan de gestelde eisen van de overheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het behalen van een bepaalde isolatiewaarde.

Strenge eisen of nalatige bouwers?

Maar liefst 7,5% van de ruim 35.000 bouw- en renovatieprojecten is beboet omdat deze niet voldeden aan de gestelde EPB eisen. Opmerkelijk genoeg is dit een verdubbeling van het aantal boetes dat in 2011 is uitgeschreven. In 2012 hebben 2.733 Vlamingen een boete ontvangen waar dit er in 2011 nog 1389 waren. De boetes die in 2012 zijn uitgeschreven komen gezamenlijk neer op een bedrag van 2 miljoen euro. Deze cijfers komen als een schok voor de Vlaamse overheid. Zij gaan zich nu ten rade of de aangescherpte EPB eisen niet te ambitieus zijn.

Een bedrijf vinden dat rekening houdt met de EPB eisen

Om er zeker van te zijn dat het (ver)bouwen van een woning aan de EPB eisen voldoet is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken van bedrijven die de werkzaamheden voor u uit kunnen nemen. Via deze website kunt u gratis en vrijblijvend tot 5 offertes ontvangen van gespecialiseerde bedrijven werkzaam in uw regio. Dit geeft u de gelegenheid om te kiezen voor het bedrijf dat de dienst het beste voor u kan uitvoeren. U kunt door meerdere offertes te vergelijken ook nog eens enorm besparen op de prijs.

Ontvang gratis offertes van (ver)bouw bedrijven die rekening houden met de EPB eisen!

Gerelateerde artikelen