EPB-eisen aangescherpt voor 2014

Nahom Isaac
maandag 19 augustus 2013, Geschatte leestijd 1min

Woningen die vanaf 1 januari 2014 nieuw worden gebouwd zullen moeten voldoen aan een strengere energieprestatieregelgeving. Om in aanmerking te komen voor een stedenbouwkundige vergunning zullen aannemers in ieder geval vernieuwbare (duurzame) energiebronnen moeten integreren. Het energieverbruik van de woning moet zodanig voordelig zijn dat deze uitkomt op een E-peil van maximaal E60 in plaats van E70 wat nu het maximum is.

Duurzame energiebronnen en isolatieklussen

Bij duurzame energiebronnen kan er gedacht worden aan warmtepompen, zonnepanelen en zonneboilers. Daarnaast wordt het vanaf 1 januari ook verplicht om nieuwbouwwoningen optimaal te isoleren zodat het energieverbruik gedurende het gehele jaar tot een minimum beperkt kan worden. Op dit moment gelden er ook strenge EPB-eisen voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie bij verbouw projecten. Dit alles is onderdeel van de ambitieuze doelstelling die de Vlaamse overheid heeft gesteld om in 2020 bijna geheel CO2-neutraal te zijn. Wanneer verbouwingen waarvoor EPB-eisen gelden niet voldoen aan de eisen dan wordt hier een sanctie voor uitgeschreven.

Het vinden van de juiste specialist die kan voldoen aan de EPB-eisen

Wilt u zeker weten dat uw verbouwing voldoet aan de juiste EPB-eisen? Door meerdere verbouw offertes te vergelijken weet u zeker dat u in contact komt met de juiste specialist die aan alle eisen kan voldoen. Bovendien bespaart u in veel gevallen ook nog eens op de kosten van uw verbouwklus.