Energielening vaak aangevraagd

Lenneke
Lenneke Manschot
dinsdag 26 januari 2016, Geschatte leestijd 1min

In 2015 werd de energielening 4.371 keer afgesloten. Dankzij deze lening kunnen gezinnen werk aan de woning laten uitvoeren dat zorgt voor energiebesparing.

De energielening wordt voor verschillende maatregelen afgesloten. In 2015 werd maar liefst 33 procent van de aanvragen gedaan voor de plaatsing van hoogrendementsglas. Het isoleren van het dak is ook een populaire maatregel: hier werd 23 procent van de energielening voor aangevraagd. 16 procent van de energielening werd gebruikt om een oude ketel te vervangen door een zuinige en milieuvriendelijke condensatieketel. Ook buitenmuren werden veelvuldig geïsoleerd (11 procent) met behulp van de energielening en 9 procent liet zonnepanelen plaatsen.

Sinds begin 2015 bestaat de energielening. In eerste instantie was er 15 miljoen euro beschikbaar voor 3.500 leningen. Dat budget werd al verhoogd en dit jaar zal het zelfs opnieuw verhoogd worden tot een bedrag van 55 miljoen euro.

Waar kunt u de energielening voor gebruiken?


De energielening kunt u voor verschillende energiebesparende maatregelen gebruiken, onder andere:

• dak, vloer en muren isoleren

• ramen vervangen, hoogrendementsglas plaatsen
• zonnepanelen plaatsen
• zonneboiler plaatsen

U kunt tot 10.000 lenen met de energielening en u krijgt tot vijf jaar om het bedrag terug te betalen tegen 0 of 2 procent rente. Meer informatie over de energielening vindt u op energiesparen.be.