Energie besparen in de vakantie

Nahom Isaac
vrijdag 19 juli 2013, Geschatte leestijd 1min

In de zomer kunt u veel energie besparen dankzij de hoge temperaturen. Zelfs als u op vakantie bent zijn er trucjes om minder energie te verbruiken. Energie besparen blijft een hot topic omdat het geld oplevert en beter is voor het milieu. Meestal is het een kleine moeite om energiebesparende maatregelen uit te voeren. Reden genoeg voor energie besparen in de vakantie!

Thuis energie besparen

  • Vergeet uw verwarming niet uit te zetten, in de zomer is dit meestal niet nodig.
  • Gebruik zo min mogelijk de airco. Houdt het huis koel met behulp van zonwering, zonneschermen en gordijnen. Laat de ramen en deuren dicht wanneer er weinig wind is en het erg benauwd is buiten of als u de airco aanheeft. Zet ’s nachts de ramen open voor verkoeling.
  • Doe de lampen in huis zo min mogelijk aan, door de vele zon is verlichting meestal niet nodig. Of zet ’s avonds eens gezellig een kaarsje aan in de tuin in plaats van de tuinverlichting.
  • Droog u was zoveel mogelijk buiten. Als u uw was goed uithangt, hoeft u ook minder te strijken.
  • Douche minder warm, met heet weer is dit ook veel verfrissender.

Energie tips voor op vakantie

  • Haal alle stekkers uit het stopcontact. Zo voorkom je dat apparaten onnodig stroom verbruiken of zichzelf blijven opladen wanneer u weg bent.
  • Dit geldt ook voor uw koelkast en vriezer. Vergeet niet dat uw koelkast en vriezer zullen ontdooien als u de stekkers uit het stopcontact haalt.
  • Zet de verwarming uit, uw huis hoeft tenslotte niet op temperatuur te zijn als u weg bent.

Energie besparen met zonnepanelen

De aanschaf van zonnepanelen is een slimme investering voor het besparen van energie. U produceert dan zelf duurzame energie met behulp van de zon. Hierdoor kunt u uzelf voorzien van energie en bent u niet meer afhankelijke van energieleveranciers. Ook weet u dan zeker dat u echt groene energie heeft. Energieprijzen vergelijken is dan niet meer nodig, uw energieprijs zal altijd hetzelfde blijven namelijk €0,00.

Gerelateerde artikelen