Elektriciteit het duurst in Vlaanderen

Shanice
Shanice Lamoré
vrijdag 02 september 2016, Geschatte leestijd 1min

Een Vlaams gezin betaalt tegenwoordig zo’n €286 meer aan elektriciteit dan voorgaande jaren, een Waals gezin €91. Woont u in Brussel? Dan komt er 41 euro bij op uw factuur. Een flinke stijging, hoe komt dat en wat kunt u doen om de kosten zo laag mogelijk te houden?

De hogere energiefactuur is het gevolg van de aanpassingen aan het BTW-tarief, dat van 6 weer naar 21 procent ging. Het verhoogde tarief zorgt er samen met andere prijsstijgingen voor dat er een toename van zo’n 40 procent te zien is op uw elektriciteitsfactuur.

De BTW-verhoging geldt voor het hele land, toch is het vooral in Vlaanderen voelbaar. Er zijn namelijk aanpassingen die voornamelijk in Vlaanderen worden toegepast. De afschaffing van gratis stroom, de verhoging van de distributienettarieven en de invoering van energieheffingen zijn de redenen dat vooral de Vlaming deze aanpassingen in zijn portemonnee voelt.

Hoe bespaart u op de energiefactuur?

Wij delen graag wat tips om de kosten voor elektriciteit zo laag mogelijk te houden.

  • Heeft u al eens verschillende energieleveranciers en hun prijzen vergeleken? U kunt op zoek gaan naar de goedkoopste aanbieder en zo proberen te besparen op uw eindfactuur.

  • Gas en brandstof zijn goedkoper geworden, door elektriciteit met gas te combineren kunt u proberen de hoge prijzen te compenseren.

  • Is uw huis slecht geïsoleerd? Dat kan ervoor zorgen dat u veel warmte verliest en dat ziet u weer terug op de energiefactuur. Met het isoleren van uw spouwmuren, vloer en dak zorgt u voor een besparing van zo’n €750 per jaar. Goede investeringen, die zichzelf snel terug verdienen.

ONTVANG GRATIS OFFERTES VOOR ISOLATIE »

Gerelateerde artikelen

maandag 20 september 2010

Record aantal zonnepanelen geïnstalleerd

woensdag 20 juli 2011

Nieuwe subsidie 2012!