Eerste totaalrenovatiebonussen al uitbetaald!

Numan
Numan Okan
dinsdag 30 mei 2017, Geschatte leestijd 2min

Sinds 1 januari 2017 kan iedereen die minimaal drie investeringen heeft gedaan in het energiezuiniger maken van zijn of haar woning een bonus ontvangen bovenop de ‘gewone’ premies. Inmiddels zijn er al 20 totaalrenovatiebonussen uitgekeerd en zijn er veel huishoudens die één of twee ingrepen al hebben laten uitvoeren.

Het gaat om een bonus van 1.250 euro voor woningen en 625 euro voor appartementen. Bij vier of meer energiezuinige investeringen stijgt de bonus. Zo is de bonus bij vier ingrepen 1.750 euro, bij vijf ingrepen stijgt deze naar 2.750 euro en de bonus wordt zelfs 3.750 euro bij zes ingrepen. Wanneer alle 7 energiezuinige investeringen worden gedaan loopt de extra premie op tot 4.750 euro. Voor renovaties in een appartement wordt de helft van deze bedragen toegereikt.

Voorwaarden om aanspraak te maken op de totaalrenovatiebonus

Om in aanmerking te komen voor de totaalrenovatiebonus moet u vanaf 1 januari 2017 binnen 5 jaar voldoen aan drie of meer van de volgende investeringen:

  • waterpomp

  • nieuwe beglazing

  • zonneboiler

  • ventilatiesysteem

  • dak- of zolderisolatie (minimaal 30 m2)

  • muurisolatie (binnen, buitenkant of spouw - minimaal 30 m2)

  • vloerisolatie (minimaal 30 m2)

Voor de verschillende investeringen gelden minimumwaarden. Zo moet u een minimaal aantal vierkante meters laten isoleren en gelden er minimumwaarden voor het plaatsen van HR-glas.

Al 20 totaalrenovatiebonussen uitgekeerd

De netbeheerders hebben tot nu toe al 20 totaalrenovatiebonussen uitgekeerd. Daarnaast liggen er al 160 dossiers op stapel van huishoudens die twee ingrepen uit laten voeren en maar liefst 4.891 dossiers met één ingreep. Die laatstgenoemde kunnen in de toekomst in aanmerking komen voor de totaalrenovatiebonus. Bart Tommelein, Vlaams minster van Energie, geeft aan dat de snelle resultaten erop wijzen dat de totaalrenovatiebonus op veel interesse kan rekenen. “Dat is goed nieuws voor de energie-efficiëntie van onze woningen! Hoe minder energie we met zijn allen verbruiken, hoe beter voor ons milieu, voor onze gezondheid en natuurlijk ook voor onze portemonnee.”

Profiteren van de totaalrenovatiebonus?

Wilt u profiteren van de totaalrenovatiebonus? We helpen u graag bij het vinden van de beste specialisten voor de maatregelen die u aan uw huis wilt uitvoeren. Dankzij onze rekenhulp ontdekt u snel wat u kunt besparen op energie en welke energiezuinige investeringen aantrekkelijk voor u zijn. Naast dat u veel gaat besparen met uw nieuwe energiezuinige woning en de ‘gewone’ premie die u krijgt voor de ‘groene investeringen’, ontvangt u ook nog eens een totaalrenovatiebonus.