Dubbel voordeel met dubbel glas

George Gough
donderdag 10 april 2014, Geschatte leestijd 1min

U kunt uw huis op vele manieren isoleren. De zolder voorzien van dakisolatie, spouwmuren laten vullen met isolatiemateriaal en het plaatsen van tochtstrips zijn enkele voorbeelden die direct invloed hebben op uw energierekening. Vergeet echter niet dat warmte ook via de ramen kan verdwijnen. En daar hoeven ze niet eens voor open te staan. Met de plaatsing van dubbel glas of HR++ glas zorgt u ervoor dat uw woning echt warm blijft.

Isolatie door luchtlaag

Van uw gasverbruik gaat zo’n 75 procent op aan de verwarming van uw woning. Het is natuurlijk zonde wanneer een groot deel van deze warmte via gesloten vensters ontsnapt. Met behulp van dubbel glas of HR++ glas gaat u dit warmteverlies tegen.

Tussen de glaslagen van dubbel glas zit een strook droge lucht. Deze isolerende luchtlaag houdt de warmte tegen, waardoor de kamer heerlijk warm blijft. Zonder dat u extra hoeft te verwarmen. Dat scheelt aanzienlijk in uw portemonnee. Met HR++ glas wordt de warmte zelfs nog beter tegengehouden. Hierin is een laag edelgas verwerkt, dat beter isoleert dan de luchtstrook in dubbel glas. Vergeleken met enkel glas bespaart u tot wel 260 euro per jaar op uw energieverbruik.

Minder omgevingsgeluiden

Met isolerende beglazing bespaart u niet alleen op uw energierekening, maar wordt het ook heerlijk rustig in huis. Omgevingsgeluiden van buiten worden namelijk tegengehouden. Zo biedt dubbel glas u dubbel voordeel.