De Gemiddelde Vlaming wordt steeds (Energie) Zuiniger

Nahom Isaac
maandag 30 september 2013, Geschatte leestijd 1min

Enige tijd geleden heeft de Vlaamse regering besloten om de EPB eisen die gesteld worden aan een woning aan te scherpen. Dit houdt in dat woningen van voldoende energiebesparende maatregelen voorzien moeten zijn. Deze eisen gelden zowel voor nieuwbouwprojecten als voor verbouw projecten.

De Vlaamse overheid is echter niet de enige die het belangrijk vindt om energiebesparend bezig te zijn. De gemiddelde Vlaming is volgens een onderzoek van het Vlaams Energieagentschap steeds energiezuiniger bezig. Maar liefst 90% van de Vlamingen geeft aan energiebesparing belangrijk te vinden. Hiervan geeft 38% aan dat hun energieverbruik in de afgelopen 5 jaar is gedaald. Dit percentage ligt 8% hoger ten opzichte van hetzelfde onderzoek dat in 2011 werd uitgevoerd.

Stijgende Energieprijzen

Een aanleiding hiervoor zijn de stijgende energieprijzen waar Vlamingen mee te kampen hebben. Sinds enige jaren is Vlaanderen niet meer in staat om vanuit de eigen energiebronnen voldoende energie op te wekken. Dit houdt in dat er steeds vaker stroom uit het buitenland moet worden gekocht om de bevolking te kunnen voorzien van voldoende stroom. Om de energierekening toch enigszins te laten dalen is het dan ook een logische stap om energiebesparende maatregelen in de woning te integreren.

Vormen van Energiebesparende Maatregelen

Populaire energiezuinige maatregelen zijn bijvoorbeeld: dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en een zuinige condensatieketel. Maar liefst 80% van de woningen in Vlaanderen is voorzien van een geïsoleerd dak of zoldervloer, 45% is voorzien van muurisolatie en 48% heeft een zuinige condensatieketel. Ook in de toekomst verwachten Vlamingen energiebesparend bezig te zijn om zo het milieu te kunnen ontzien en om te besparen op de energierekening.

Besparen op uw Energierekening

Bent u al energiezuinig bezig? Via Solvari vraagt u gratis en vrijblijvend offertes aan voor meerdere energiebesparende producten die u jaarlijks helpen fors te besparen op uw energierekening!