In de ogen van de Belgen is vastgoed de veiligste investering!

Lisanne
Lisanne van Schaik
maandag 12 maart 2018, Geschatte leestijd 1min

Belgen houden er over het algemeen niet van om risico’s te nemen. Dit zie je ook terug in de manier van investeren. Dit gebeurd namelijk vaak met een veilige en rendabele investering op de lange termijn. Vastgoed is dus een van de meest voor de hand liggende keuzes. Maar is het wel handig om je woning te gebruiken als appeltje voor de dorst?

Meer Belgen dan ooit investeren in vastgoed

In de ogen van de Belgen is vastgoed de veiligste investering. Dit komt door de lage rente die je momenteel op de bank krijgt in combinatie met de schommelingen op de beurs. Deze samenloop van omstandigheden zorgt ervoor dat er meer Belgen dan ooit willen investeren in het vastgoed. Momenteel bezit 70% van de Belgen een huis, dit percentage ligt veel hoger dan bij buurlanden Frankrijk (58%) en Duitsland (46%). 

Het hoogste rendement

Dit blijkt ook uit een recent gevoerde enquête onder bijna 10.000 Belgen, uitgevoerd door Immoweb. Zes op de tien Belgen kochten in de afgelopen vijf jaar een huis. Daarbij zijn veel Belgen ervan overtuigd dat een investering in vastgoed het hoogste rendement oplevert, hierbij wordt gerekend op een rendement tussen 3.80% en 5.00%.

Verhoog je rendement met een gratis adviesgesprek

Wil je nu nóg meer besparen op je investering? En ben je benieuwd wat de bespaarmogelijkheden voor jouw woning zijn? Adviseurs van Solvari nemen je in een gratis telefonisch adviesgesprek aan de hand mee om te ontdekken hoe jij thuis geld kan besparen en meer waarde kan toevoegen aan je huidige woning.