Bouwsector ondanks lichte daling toch voorzien van voldoende werk

Nahom Isaac
maandag 16 september 2013, Geschatte leestijd 1min

De Confederatie Bouw stelde op 12 september 2013 vast dat de bouwsector in Vlaanderen in het tweede kwartaal van dit jaar licht gekrompen is. Ondanks dit gegeven is het vooruitzicht voor de bouwsector nog steeds erg positief. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bedrijven in de bouwsector gemiddeld voor maar liefst 5,4 maanden aan werk op de planning hebben staan. Ook het aantal aangevraagde bouwvergunningen zit weer in de lift, dit is een positief vooruitzicht voor de cijfers van het derde kwartaal.

Strengere EPB eisen zorgen mogelijk voor meer werkgelegenheid

De Vlaamse overheid heeft onlangs besloten om strengere EPB-eisen te stellen aan nieuwbouwwoningen. Dit houdt in dat woningen duurzamer moeten worden gebouwd. Nieuwbouwwoningen zullen vanaf dit moment optimaal geïsoleerd moeten zijn en er moet één aanvullende besparende maatregel aanwezig zijn in de nieuw te bouwen woningen. Denk hierbij aan zonnepanelen, zonneboilers en . Met deze maatregelen hoopt de Vlaamse overheid tegen 2020 een CO2-neutraal gebied te zijn. Voor bedrijven werkzaam in deze sectoren zal er meer werkgelegenheid ontstaan. Naar verwachting zal dit er voor zorgen dat de bouwsector weer in een opwaartse spiraal terecht zal komen.

Besparende producten nog steeds erg populair

Ondanks de algehele daling in bouwsector merkt Solvari juist een stijging bij een groot aantal producten. Vooral spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie zijn erg populair onder particulieren. Voor deze producten is via de overheid namelijk een aantrekkelijke premie beschikbaar. Daarnaast wordt door het optimaal isoleren van een woning enkele honderden euro’s per jaar bespaard op de energierekening. Door de relatief lage investeringskosten en de korte terugverdientijd zien steeds meer mensen de voordelen in van het isoleren van hun woning.

Besparen op uw energierekening

Wilt u weten welke besparende producten u helpen besparen op uw energierekening? Via onze website vraagt u gratis en vrijblijvend voor een tal van besparende producten offertes aan. Op deze manier kunt u tegen de meest voordelige prijs besparen op uw energierekening.

Gerelateerde artikelen