Binnenkort kunt u wonen in een duurzame capsule

George Gough
maandag 01 juni 2015, Geschatte leestijd 1min

Duurzaamheid lijkt niet altijd trendy, maar de nieuwe wooncapsule die geheel zelfvoorzienend is, brengt daar verandering in! In 2016 wordt de Ecocapsule op de markt gebracht: een kleine wooncapsule die duurzaam is en er futuristisch uitziet.

Een duurzame, zelfvoorzienende wooncapsule

Nice Architects, een Slowaaks architectenbureau, heeft de Ecocapsule ontworpen. De capsule is ervoor gemaakt om regen op te vangen en gebruik te maken van wind- en zonne-energie. Het dak van de capsule is bedekt met zonnecellen die zonlicht opvangen en een vermogen leveren van 600 watt. Daarnaast heeft de Ecocapsule een kleine windturbine die een vermogen van 750 watt levert. Dankzij de vorm van de duurzame wooncapsule is het goed mogelijk om regen op te vangen. Daarna kan het water gefilterd worden en is het goed drinkbaar.


Copyright Ecocapsule

Van alle gemakken voorzien

De Ecocapsule is voorzien van een inklapbed, een keuken, een wc en een douche. En dat allemaal op een vloeroppervlakte van acht vierkante meter! De capsule is geschikt voor twee personen.

Wat de wooncapsule gaat kosten, is nog onbekend. Mocht u het wat veel van het goede vinden om altijd in zo'n capsule te wonen, kunt u in de toekomst een campervariant aanschaffen.

Gerelateerde artikelen

Een selfie als zonnepaneel!
donderdag 04 augustus 2016

Een selfie als zonnepaneel!