Beschikbare premies in Vlaanderen

Lenneke
Lenneke Manschot
dinsdag 12 januari 2016, Geschatte leestijd 2min

Eerder werd door Vlaams minister van Financiën, Begroting en Energie aangegeven dat de energiepremies en renovatiepremies hervormd zouden worden. Voor alsnog geeft de minister aan dat de hervorming nog steeds op de planning staat, maar dat het niet voor 1 juli 2016 zal gebeuren. We hebben de premies die nu beschikbaar zijn voor bestaande woningen op een rijtje gezet.

Premie dakisolatie

Als u het dak laat isoleren door een aannemer, krijgt u tussen de 6 en 8 euro premie per geïsoleerde vierkante meter. In de eerste helft van 2016 komt de dakisolatiepremie neer op:

• €6 premie per vierkante meter, Rd-waarde minimaal 3,5 m²K/W, maximaal €360
• €7 premie per vierkante meter, Rd-waarde minimaal 4,0 m²K/W, maximaal €840
• €8 premie per vierkante meter, Rd-waarde minimaal 4,5 m²K/W, maximaal €960

Premie spouwmuurisolatie

Het isoleren van uw spouwmuren levert u €6 premie per geïsoleerde vierkante meter op. Er is een maximum gesteld aan het premiebedrag.

Premie buitengevelisolatie

In de eerste zes maanden van 2016 krijgt u €15 premie per geïsoleerde vierkante meter. De Rd-waarde moet minstens 2,0m²K/W zijn.

Premie vloerisolatie

In Vlaanderen is het in de eerste helft van 2016 mogelijk een isolatiepremie te ontvangen als u de vloer laat isoleren. Per geïsoleerde vierkante meter krijgt u €6 premie. De minimale Rd-waarde moet 1,2 m²K/W zijn.

Combipremie nieuwe ramen en muurisolatie

Laat u uw ramen vervangen? Dan is het zeker het overwegen waard om ook de spouwmuren te laten isoleren!

• Vervangen enkel glas door hoogrendementsglas en isoleren spouwmuren

U krijgt voor het vervangen van de beglazing een premie van €48 per vierkante meter met een maximum van €1.680. De premie voor spouwmuurisolatie is €6 per geïsoleerde vierkante meter en daar zit geen maximum aan.

• Vervangen dubbel glas naar hoogrendementsglas en isoleren spouwmuren

Voor het vervangen van dubbelglas naar hoogrendementsglas krijgt u €60 premie per vierkante meter. Hier zit een maximum aan van €2.100. De premie voor muurisolatie blijft hetzelfde, €6 premie per geïsoleerde vierkante meter.

Premie warmtepomp

De premie voor een warmtepomp is maximaal 1.700 euro en hangt af van het type warmtepomp dat u kiest, het vermogen van de pomp en de COP. De COP is de winstfactor die weergeeft hoeveel energie de warmtepomp oplevert in verhouding tot de energie die ze opneemt.

Premie zonneboiler

De premie voor een zonneboiler bestaat uit €550 per vierkante meter. Het maximale bedrag is 50 procent van de factuur, in cijfers komt dit neer op €2.750.

Gerelateerde artikelen

maandag 06 oktober 2014

Vlaamse renovatiepremie hervormd

donderdag 07 januari 2016

Recordaantal geïsoleerde spouwmuren