Belgische huizenprijzen stijgen minder

Martijn
Martijn Scholman
donderdag 19 april 2018, Geschatte leestijd 1min

De Belgische huizenprijzen stegen de voorbijgaande jaren minder fors dan het Europees gemiddelde. Deze cijfers komen van Eurostat, het Europees bureau voor de statistiek. Eurostat geeft enkel de veranderingen van huizenprijzen in Europa weer en maakt geen vergelijking van de huizenprijzen tussen landen.

Met uitzondering van het eerste kwartaal van 2017 stegen de huizenprijzen in België telkens minder hard dan gemiddeld in Europa. In het vierde kwartaal stegen de huizenprijzen met 3,7 procent ten opzichte van het vorige jaar. Dit is iets minder dan de 4,2 procent van de eurozone. De Europese Unie heeft een stijging van 4,5 procent gekregen. Wist je dat Belgen vastgoed de veiligste vorm van investeren vinden? Vorige maand is er een een nieuwsitem gemaakt hierover.

Bij een vergelijking per kwartaal was er in België bij het vierde kwartaal zelfs een daling te zien in de huizenprijzen met 0,4 procent. In de eurozone stegen juist de prijzen met bijna 1 procent.

Belgische huizenprijzen stijgen veel minder hard dan die van Ierland, Portugal en Slovenië. Deze landen hebben eind 2017 een stijging gekend van meer dan 10 procent. Ook Nederland scoort erg hoog, met een prijsstijging van 8,5 procent. In Italië geldt juist het omgekeerde: zij zagen juist een daling van 0,3 procent in vergelijking met eind 2016.

Wist je dat je volop geld kan besparen door de juiste investeringen te doen? Met zonnepanelen bijvoorbeeld kan je bespaar je in 20 jaar tot 16.000 euro besparen.