Belgen verbouwen massaal woning bij aankoop!

Vanity
Vanity Lekkerkerker
woensdag 07 maart 2018, Geschatte leestijd 2min

Woningen zijn duur en de prijzen stijgen. Toch beseffen we dat een eigendom bezitten altijd interessant is. Niet alleen wil je je droomhuis realiseren, maar door te klussen aan je woning voeg je ook nog meer waarde toe. Daarom knapt de helft van de Belgen hun woning op nadat deze gekocht is. Na het kopen van een woning frist één op de twee Belgen de woning wel op met een laagje verf of wat tof behang. Vier op tien houden het daar niet bij en nemen ook meteen de verlichting, keuken of badkamer onder handen.


 

We laten onze handjes wapperen voor het kleinere werk zoals; schilder- en plafondwerken, de verlichting aanpakken, het huis inrichten of de tuin verfraaien. We doen het allemaal zelf. Hier hoort natuurlijk een goede planning bij met daarop de duur van de werken. 46% van de Belgen kwam de vooropgestelde planning wél na. TIP: plan wat ruimer in, dan kan je altijd nog een beetje uitlopen!  Ook het opstellen van een budget is altijd een slim plan. Of je je eraan kan houden is een andere vraag.  Drie op tien geeft aan het budget te respecteren. Zeven op tien geeft dus meer uit, maar meestal slechts tien tot twintig procent meer dan voorzien. Wil je zelfs wat onder je budget uitkomen? Dan kan je de rekenhulp van Solvari gebruiken voor een persoonlijk bespaaradvies!

Wat doen de professionals dan?

De grotere ingewikkelde taken blijven voor de professionals over. Gelukkig maar, anders hebben wij niets te doen! Werken zoals elektriciteit, verwarming, dak en-raamwerk of de uitbreiding van de woning worden in de handen van de professionals gelegd.

Het zal nooit stoppen

Ook in de toekomst blijven we verbouwen. 46% geeft aan in de toekomst nog werk aan de woning uit te gaan voeren. Waar hebben we het dan over? Het gaat dan om bijvoorbeeld de installatie van nieuwe lichtschakelaars, het aanschaffen van een nieuwe brievenbus of een andere kleur op de voordeur. Maar ook die droomkeuken en -badkamer of een nieuw verwarmingssysteem staan op het to-do-lijstje van uit te voeren werk op de langere termijn!

Meer! Meer! Meer!  

Aan je huis kan je altijd blijven klussen en dat betekent dus ook waarde toevoegen. Mocht je nog meer waarde toe willen voegen aan je huis, maar weet je niet hoe? Er is genoeg om dat mee te doen maar hier zijn een paar mooie voorbeelden van waardetoevoeging aan je woning!

Extra m3 toevoegen. Veel Belgen vinden hun huis te klein. Daar kan je verandering in brengen! Door bijvoorbeeld een dakkapel te plaatsen. Met een dakkapel tover je die stoffige zolder om in een nieuwe leefruimte met zeeën van licht.

Creëer meer comfort voor jezelf! Lijkt het je misschien fijn om een sensorkraan te hebben die aangaat zodra je je hand eronder houdt na het koken? Of heb je toch liever een zwevend toilet in de badkamer staan voor gemak en hygiëne? Een whirlpool in plaats van een normaal ligbad? Of ga je die overgebleven kamer die vol staat met rommel omtoveren in een sauna? Het kan allemaal. Niet alleen super comfortabel voor jezelf, maar ook voor de toekomstige koper van je huis!  

Bespaar kosten en verhoog je woningwaarde met isolatie. Goede isolatie zorgt voor een flinke besparing op je energiefactuur en maakt toekomstige kopers flink enthousiast voor je huis. Dit niet alleen vanwege een lagere energierekening, maar ook omdat het in de zomer een stuk koeler in huis is én in de winter warmer! Met spouwmuurisolatie bespaar je bijvoorbeeld gemiddeld al €500 per jaar.