Belg gaat vaker voor renovatie dan voor nieuwbouw

Nahom Isaac
donderdag 26 februari 2015, Geschatte leestijd 1min

Zes op de tien Belgen zouden liever een nieuwe woning laten bouwen dan een bestaande woning laten renoveren. Toch gaat drie kwart van de Belgen voor een renovatieproject.

Dit is gebleken uit een peiling van bouwbedrijf Reynaers Aluminium onder 611 mensen. Vaak komt dit door financiële redenen. Vooral jongere respondenten tot 30 jaar geven aan dat ze verwachten hun droom te verwezenlijken door een nieuwbouwhuis te realiseren. De oudere respondenten geven juist aan dat hun initiële plan niet haalbaar leek. Redenen daarvoor zijn de dure bouwgronden en een gebrek aan financiële tussenkomst door de overheid.

Renoveren is gunstiger doordat de werken en daarmee ook de kosten over een langere tijd kunnen worden verspreid. Jongere respondenten vinden renoveren ook een goede mogelijkheid omdat de charme van een oudere woning behouden blijft.

Wilt u nu ook renoveren? Vergelijk dan gratis meerdere offertes via Solvari. U kunt tot wel 40 procent besparen op uw factuur! Wij raden u aan om uw renovatiewerken voor 1 januari 2016 uit te laten voeren. Tot die tijd profiteert u namelijk nog van een verlaagd btw-tarief van 6%.

Gerelateerde artikelen