Aantal toegekende energiepremies neemt toe

Dennis
Dennis van Es
woensdag 16 november 2016, Geschatte leestijd 1min

Het aantal energiepremies die zijn toegekend voor energiemaatregelen aan een woning zijn het afgelopen jaar weer toegenomen. Dit is gebleken uit cijfers die zijn opgevraagd door Vlaams parlementslid Valerie Taeldeman, bij de Energieminister Bart Tommelein. Na de terugval in het aantal toegekende premies in 2014 is het een opvallende stijging.

Het betreft een aanzienlijke toename in toegekende premies. Zo steeg het aantal toegekende premies voor dak- en zoldervloerisolatie van 41.000 naar 54.000. Voor warmtepompen groeide het aantal van 1.000 naar 1.500. Tevens zit er ook weer een stijgende lijn in het aantal toegekende premies voor vloer- en kelderisolatie. Na de terugval in 2014 spreekt Taeldeman van een goede evolutie.

Aanpassingen energiepremies

Hoewel de stijging een positieve ontwikkeling is, is Vlaanderen nog niet klaar met de Europese energiedoelstellingen. Vanaf 1 januari wordt er meer ingezet op totaalrenovatie en minder op individuele premies met als doel om de maatregelen voor energie-efficiëntie nog meer te stimuleren. Volgens Taeldeman is dit een goede ontwikkeling. "Als je enkel je dak isoleert, maar enkel glas hebt en zonder spouwmuurisolatie zit, heeft dat weinig meerwaarde. Deze hervorming moet de Vlaming nog meer aanzetten tot energiezuinigheid."

Gratis offertes voor energiemaatregelen

Wilt u ook in aanmerking komen voor de premies en bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen met energiemaatregelen? Vraag dan gratis offertes aan! Via Solvari komt u eenvoudig in contact met meerdere specialisten die u verder kunnen helpen, bijvoorbeeld voor spouwmuurisolatie.

Ontvang gratis offertes voor spouwmuurisolatie! »